Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
7 komentara

Utvrdili su devet kandidata za Povjerenstvo za sukob interesa

Za predsjednicu Povjerenstva predložene su Dalija Orešković i Nataša Novaković. Njih dvije kandidatkinje su i za članove povjerenstva, a tu su još i Tončica Božić, Davor Ivanjek....

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
7 komentara

Saborski odbor za izbor i imenovanja utvrdio listu kandidata za novi sastav Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa. Aktualnom sazivu mandat ističe u nedjelju, a Sabor bi o novom sazivu trebao glasati u srijedu ili petak. Tada će saborski zastupnici na novi mandat izabrati predsjednicu povjerenstva te četiri člana. 
 
Za predsjednicu Povjerenstva predložene su Dalija Orešković i Nataša Novaković. Njih dvije kandidatkinje su i za članove povjerenstva, a tu su još i Tončica Božić, Davor Ivanjek, Aleksandra Ileković Jozić, Nataša Novaković, Tatjana Vučetić, Duje Prkut, Dragan Zelić i Antonija Petričušić.

- Prema Zakonu o sprječavanju sukoba interesa, Odbor bi Saboru na glasovanje "u pravilu trebao ponuditi listu od dvostruko više kandidata" nego ih se bira, dakle, po minimalno dva kandidata za predsjednika te osam kandidata za članove, pojasnio je predsjednik Odbora Ante Sanader (HDZ).

Arsen Bauk (SDP) rekao kako on "u pravilu" tumači i kao mogućnost da se predloži onoliko kandidata koliko se bira odnosno njih pet. SDP-ov prijedlog bio je da se uz kandidate koje je predložila većina na listu dodaju Duje Prkut, Dragan Zelić i Antonija Petričušić što je i prihvaćeno. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message