Obavijesti

News

Komentari 43

'Povlačim se sa svojih funkcija u HNS-u, ostat ću samo župan'

'Povlačim se sa svojih funkcija u HNS-u, ostat ću samo župan'
1

Posavec zasad ostaje član HNS-a. Kako saznajemo, u Međimurskoj županiji koja je bila uporište HNS-a, članstvo je izuzetno nezadovoljno koalicijom s HDZ-om...

VIDEO

HNS je ostao bez ijednog iole poznatog i jakog kandidata koji bi mogao voditi stranku nakon raskola zbog koalicije sa HDZ-om. Matija Posavec (37), jedini HNS-ov župan dosad je figurirao kao skoro siguran nasljednik Ivana Vrdoljaka. Predrag Štromar se nije planirao kandidirati zbog obveza u Vladi. No, Posavec se upravo povukao sa svih nacionalnih funkcija u HNS-u. Dao je ostavke i zasad ostaje samo župan. Neće se kandidirati za predsjednika stranke. 

U ovom trenutku sam morao birati između funkcije na koju sam legitimno izabran ili angažmanu na nacionalnoj razini. Između te dvije opcije izabrao sam svoje biračko tijelo jer poštujem njegov stav. Bavit ću se lokalnom politikom jer sam na tu funkciju izabran – rekao je Posavec za 24sata.

Posavec zasad ostaje član HNS-a. Kako saznajemo, u Međimurskoj županiji koja je bila uporište HNS-a, članstvo je izuzetno nezadovoljno koalicijom s HDZ-om. Zato se i Posavec predomislio. On je inače pragmatičan političar, surađuje sa Čačićevim Reformistima, HSLS-om, SDP-om... O koaliciji sa HDZ-om je bio suzdržan pri glasanju.

Neki koji poznaju Posavca čak kažu da je pitanje vremena kada će on potpuno napustiti HNS, prijeći u nezavisne političare. On to nije niti potvrdio niti opovrgnuo. 
Sve što se sada događa u HNS-u je prvenstveno dio emocionalnih, ne racionalnih reakcija. Pričekat ću da se sve malo slegne, pa ću oda imati konačne stavove – odgovorio nam je na upit hoće li i on napustiti stranku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Od stranke su se već odvojili saborski zastupnici Vesna Pusić, Anka Mrak Taritaš, Goran Beus Richembergh, Nada Turina Đurić, ali i drugi članovi. Odlazak i Posavca bi bio još jedan veliki udarac. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 43
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović