Obavijesti

News

Komentari 7

Požar kod Marine je ugašen: Žena (31) spaljivala otpad

Požar kod Marine je ugašen: Žena (31) spaljivala otpad

Nije privedena u policijsku postaju, već je kaznena prijava protiv nje podnesena redovnim putem nadležnom državnom odvjetništvu. Prijavljena je za dovođenje u opasnost života i imovine

Ugašen je požar koji je u četvrtak popodne buknuo u Vinovcu kod Marine nedaleko Trogira u kojemu je izgorjelo pet hektara borove šume i makije, doznaje se u petak od vatrogasaca.

Vatra je planula oko 15.30 sati, pa je na teren upućen 61 vatrogasac iz DVD- ova Marina, Seget Vranjica, Trogir, Okrug, Slatine, Kaštela, Kaštel Gomilica, Mladost te splitska Javna vatrogasna postrojba s 15 vozila.

U gašenju su sudjelovale i zračne snage - po dva kanadera i air traktora.

Veliki požar u zaleđu Marine: Gase ga dva kanadera, uhićena dvojica osumnjičenih piromana
Veliki požar u zaleđu Marine: Gase ga dva kanadera, uhićena dvojica osumnjičenih piromana

Požar je lokaliziran oko 20 sati, a tijekom noći su na požarištu ostala četiri vozila i 12 vatrogasaca iz Marine, Trogira i Seget Vranjice.

Prijavljena žena jer je spaljivanjem otpada izazvala požar

Policija je kazneno prijavila 31-godišnju mještanku koja je u blizini spaljivala otpad i tako izazvala požar.

Nije privedena u policijsku postaju, već je kaznena prijava protiv nje podnesena redovnim putem nadležnom državnom odvjetništvu. Prijavljena je za dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom. 

Za isto kazneno djelo prijavljen je i 38-godišnji Siščanin koji je nešto ranije izazvao požar u Park šumi Marjan, potpalivši borovinu ispod Zološkog vrta, a izgorjelo je oko 250 četvornih metara šume. Uhićen je i bit će priveden pritvorskom nadzorniku.