Obavijesti

News

Komentari 97

Požar je progutao Eko-centar Zlatna Greda u Kopačkom ritu

Požar je progutao Eko-centar Zlatna Greda u Kopačkom ritu
18

Vatrogasci su dobili dojavu oko 7 sati, a na terenu su vatrogasne postrojbe iz Belog Manastira i Javna vatrogasna postrojba iz Osijeka sa šest ekipa. Gašenje još traje

VIDEO

U velikom požaru koji je jutros oko 7 sati izbio na Eko-centru Zlatna Greda , u sklopu Parka prirode Kopački rit, drvena zgrada Eko-centra posve je izgorjela .

S obzirom na to da se radi o gustom šumovitom predjelu, u kojemu ima kulturno zaštićenih objekata na teren je, odmah nakon dojave o požaru, izašlo 10 vozila i 40 vatrogasaca iz Osijeka, Belog Manastira, Luga i Bilja. U požaru je nestalo sve što je u zgradi bilo vrijedno.

Pokretanje videa...

PIXSELL VIDEO

- Na zgradi su proteklih dana rađeni građevinski radovi , a radnici su u noći s utorka na srijedu, sve do 1 sat iza ponoći, u potkrovlju zgrade postavljali elektroinstalacije. Upravo u potkrovlju je ujutro i primijećen požar. Primijetili su ga ljudi koji su se slučajno našli u blizini objekta. S obzirom na to da se radi o zgradi od 400 kvadrata , uglavnom izgrađenoj od drveta, na požarište je upućen velik broj vatrogasaca kako bi se spriječilo daljnje širenje požara. Dok je osječka ekipa došla na teren, pola krovišta zgrade već je bilo izgorjelo .

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Požar je bio dosta velik. Gasili smo ga sat vremena, a određeni broj vatrogasaca ostat će na terenu do navečer

Požar je bio dosta velik. Gasili smo ga sat vremena, a određeni broj vatrogasaca ostat će na terenu do navečer kako bi gasili žar i spriječili ponovnu eskalaciju vatre. Nažalost, izgorjelo je dvije trećine krova i dobar dio ostalih prostorija , a među njima i sobe u kojima su bile najvrjednije stvari, a to su računala, arhiva Udruge, razni edukativni materijali. Materijalna šteta procijenit će se kasnije, ali je zasigurno ogromna - kazao je Boris Banjan , zapovjednik osječke Javne vatrogasne postrojbe.

Inače, zgrada Eko-centra izgrađena je u drugoj polovici 19. stoljeća i imala je funkciju upravne zgrade pustare Zlatna Greda. Od 2003. godine Hrvatske šume su ustupile staru zgradu Udruzi za zaštitu prirode i okoliša Zeleni Osijek koji je razvio projekt razvoja eko-turizma i čitav niz radionica i edukacija vezanih za baranjski turizam.

Velika zgrada je i obnovljena u periodu od 2007. do 2011 . godine sredstvima iz EU koja su iznosila oko 400 tisuća eura. U Eko-centru održavane su radionice jednom mjesečno, a u ponudi za turiste imali su kanuing fotosafari, školu u prirodi te vožnju čamcima.

Vatrogasni i policijski inspektori provest će istragu o uzrocima požara u Eko-centru iako je izgledno kako je uzrok zapravo ljudski faktor.

Podsjetimo, vatrena stihija je prije dvije godine progutala Prijemni centar ulaza u Kopački rit. Požar je gorio i na rubnim dijelovima Kopačkog rita, gdje se nalaze suhi ribnjaci.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 97
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda