Obavijesti

News

Komentari 11

Požar u Benkovcu podmetnut, policija je uhvatila naručitelja

Požar u Benkovcu podmetnut, policija je uhvatila naručitelja
8

Policija je pronašla muškarca (33) koji je naručio podmetanje požara pod Audi ugostitelja iz Benkovca u studenom prošle godine. Nastradalo je sedam vozila

VIDEO

Benkovački  i zadarski krim policajci otkrili su da je Oliver B. (33) naručio da se zapali Audi 6 u vlasništvu ugostitelja Jakova Ledenka (31) iz Benkovca. Audi je, podsjetimo, u studenom prošle godine zapalio mladić (21) s benkovačkog područja te su ga uhitili prije nekoliko tjedana.

Naručitelj požara je stari znanac policije. Dosad su ga prijavljivali zbog krađa i provala te krivotvorenja novca. Iako je Ledenko tvrdio da nema neprijatelja niti pojma tko bi mu je zapalio auto, pokazalo se da su upravo raniji sukobi između dvojice Benkovčana završili paljenjem automobila u znak odmazde i zastrašivanja. 

Oliver B. je dobio kaznenu prijavu zbog poticanja na kazneno djelo te su ga policajci u četvrtak predali pritvorskom nadzorniku. 

Audi je. podsjetimo, planuo pod okriljem noći ispred Ledenkove zgrade na Trgu hrvatske mladeži u Benkovcu. Vlasnika vozila probudili su vika susjeda i lupanje vratima oko tri sata ujutro. 

- Vidio sam ogromnu vatrenu buktinju s prozora. Plameni jezici sukljali su u zrak. Sjurio sam se na parkiralište ispred stana u strahu da  vatra ne zahvati rezervoare i sve ne završi u velikoj eksploziji. Djeca od godine i šest godina su gledala požar s prozora. Bili smo u šoku i oni i ja - kazao nam je tada Ledenko.

Vatra se s Ledenkova automobila proširila na još šest vozila na parkiralištu. Izgorjeli su Audi zapovjednika benkovačke Javne vatrogasne postaje Ante Buljata, službeni  Nissan Notes Ministarstva poljoprivrede i ribarstva te Fiat Brava. Nagorjela su još tri automobila Peugeot Partner, Fiat Punto i Renault Megane. 

Na mjestu požara svoj posao odradili su  i vještaci protupožarne zaštite Centra za kriminalistička vještačenja Ivan Vučetić iz Zagreba. Palitelje i naručitelje paljevine teško je otkriti jer vatra proguta i uništi tragove i dokaze te često ostanu neotkriveni. Lanjske godine, kako nam je kazao glasnogovornik zadarske policijske uprave Elis Žodan, od  pet paljevina, ostalo je neriješeno samo jedno podmetanje požara pod Fiat u zadarskim Arbanasima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca