Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Požar u Konavlima gase i dva kanadera, teren nepristupačan

Požar koji je planuo u BiH, već dva dana prijeti i području Župe dubrovačke i Konavala, u petak je ponovno prešao granicu Republike Hrvatske

3 komentara

U gašenje požara, koji je planuo u BiH pa prešao na područje Župe dubrovačke, su uključena dva kanadera, potvrdio je zapovjednik konavoske Javne vatrogasne postrojbe (JVP) Mario Magud.

''Požar je jučer prešao kod nas prvi put, a noćas je ušao krak prema pravcu zaselak Kolići. Došao je na nekih 300 metara od kuća, ali je zaustavljen. Danas se gasi iz zraka, na terenu su dva kanadera. Kod nas je opožareno oko 12 hektara, a za BiH još nemamo procjenu'', rekao je Magud.

Na požarištu u Konavlima trenutno je desetak vatrogasaca s tri vozila.

Dubrovačko-neretvanski vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović izvijestio je da je linija požara duža od jednog kilometra

''Vatrogasci su na terenu koji je vrlo nepristupačan, a dio unutar BiH je miniran i ne smijemo izlaziti na njega. Moramo biti oprezni da se požar ne spusti do područja Župe i Konavala. Požar još uvijek gori i za sad ničem ne prijeti'', rekao je Simović.

Prema izvješću Državne uprave za zaštitu i spašavanje (DUZS), požar raslinja na nepristupačnom i minski sumnjivom području u Konavoskim brdima kod Ivan križa došao je iz BiH. Požarom je u Hrvatskoj zahvaćeno oko deset hektara trave, niskog raslinja i borove šume, dok je sa BiH strane puno veća površina.

 

Možda vas zanima i ovo:
Message