Obavijesti

News

Komentari 9

Požari oko Dubrovnika su pod nadzorom, a šteta je ogromna

Požari oko Dubrovnika su pod nadzorom, a šteta je ogromna
22

Izgorjelo je 420 hektara, a šteta je golema. Vatrogasci su noć proveli na požarištu, a kontrolirat će ga sve dok požar potpuno ne bude ugašen. Vatra nije došla do kuća

VIDEO

Veliki šumski požar koji je dva dana bjesnio kraj Sonkovića u blizini Skradina u ponedjeljak oko 21 sat stavljen je pod kontrolu. Požarište su napustile zračne snage, vatrogasci s karlovačkog i zagrebačkog područja, te 50 pripadnika oružanih snaga koji su bili došli na ispomoć. Nema više ni dima, tako da je na terenu samo 20 vatrogasaca lokalnih postrojbi.  Procjenjuje se da je opožareno oko 420 ha. Izgorjela je trava, nisko raslinje, smrika i borova šuma, ali i nešto vinograda, maslinika i drugih nasada.

- Situacija je sada pod kontrolom. Zadovoljni smo jer smo uspjeli obraniti sve stambene i druge objekte i jer nije bilo ozlijeđenih civila ni vatrogasaca - rekao je zapovjednik Vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije Darko Dukić.

Požar je zahvatio jedna kuću u zaseoku Čulini kraj Sonkovića, ali ona je napuštena gotovo pola stoljeća, nije imala krova, prozora i vrata, te je služila kao divlji deponij.

Požar u Kominu i Kuli Norinskoj je lokaliziran i pod nadzorom je stotinjak gasitelja koji obavljaju sanaciju požarišta uz pomoć kanadera.  Izgorjelo je više od 1000 hektara šume i niskog raslinja. Obavljenim očevidom utvrđeno je da je uzrok požara iskrenje prilikom prolaska vlaka.  Ovaj veliki požar na području Komina i Kule Norinske je u ponedjeljak oko 23 sata lokaliziran, a vatrogasci i dalje nadziru požarište.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pod nadzorom je i požar u Mokošici te u dolini Neretve. U ponedjeljak je obavljen i očevid požara u Novoj Mokošici koji je izbio u nedjelju oko 15 sati  u ulici Od Izvora i proširio se u smjeru državne granice s Bosnom i Hercegovinom. Utvrđeno da je požar izbio na rubu odvodnog kanala u ulici ,a uzrok je otvoreni plamen. Policija nastavlja  s utvrđivanjem okolnosti izbijanja požara.

Požar je aktivan još na zapadnom dijelu prema Grabovici. Lokaliziran je požar na otoku Sestrunju kod Ugljana u Zadarskoj županiji. Još uvijek je aktivan požar kod mjesta Vukšić-Pristeg, na minski sumnjivom području.

U ponedjeljak popodne je buknuo požar na području Vinjana Donjih u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Gori trava i nisko raslinje. Aktivan je i požar kod Kožlovca pokraj Benkovca.

Lokaliziran je požar na području Crikvenice, kod izlaza prema Triblju. Izgorjelo je 5 hektara borove šume.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag