News

Komentari 1

Požari poharali Alžir, poginulo i 25 vojnika koji su uspjeli spasiti stotinjak građana iz buktinje

Požari poharali Alžir, poginulo i 25 vojnika koji su uspjeli spasiti stotinjak građana iz buktinje

Premijer Ayman Benabderrahmane kazao je da je smrtno stradalo ukupno 42 ljudi, uključujući 25 vojnika, prenosi Reuters. Poginuli vojnici spašavali su stotinjak građana iz vatre u planinama

Dvadeset pet vojnika poginulo je pokušavajući ugasiti požare što više od 24 sata pustoše na sjeveru Alžira, objavio je u utorak predsjednik Abdelmadjid Tebboune na Twitteru, dok se ukupan broj stradalih popeo na 42 osobe. 

- S velikom tugom primio sam vijest o mučeničkoj smrti 25 vojnika koji su uspjeli spasiti stotinjak građana iz vatre u planinama u Bejaiju i u Tizi Ouzouu", napisao je predsjednik na Twitteru, javlja agencija France Presse.

A firefighter uses a water hose after a fire broke out at a building in Ain al-Hammam village

Premijer Ayman Benabderrahmane kazao je da je smrtno stradalo ukupno 42 ljudi, uključujući 25 vojnika, prenosi Reuters. On je za državnu televiziju rekao da je vlada zatražila međunarodnu pomoć.

Alžirska vlada je u utorak priopćila da su piromani odgovorni za desetke šumskih požara u kojima su smrtno stradali ljudi i uništene kuće istočno od glavnoga grada.

Dim se dizao s požarišta u šumi u okolici Tizi Ouzoua u utorak, a stanovnici su granjem i vodom iz kanistera pokušavali gasiti vatru.
Nekoliko je kuća izgorjelo, a obitelji su se evakuirale u hotele, hostele i sveučilišne kampuse, rekao je očevidac.

Firefighters stand along a road during a forest fire in Ain al-Hammam village

- Imali smo užasnu noć. Kuća mi je potpuno izgorjela - rekao je Mohamed Kaci koji je iz sela Azazge s obitelji pobjegao u hotel.
Ministar unutarnjih poslova Kamel Beldjoud rekao je da će se istragom utvrditi tko je odgovoran za požare.

- Samo zločinačke ruke mogu stajati iza pedesetak istodobnih požara diljem pokrajine - rekao je ministar na državnoj televiziji.
Vatrogasci i vojska i dalje pokušavaju staviti požare pod nadzor i Beldjoud je rekao da je najvažnije spriječiti gubitak ljudskih života. Rekao je da će stradali dobiti odštetu.

Manji šumski požari buknuli su u barem 13 pokrajina od ponedjeljka navečer.