Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
18 komentara

'Pozivamo na zajedništvo oko promjena izbornog zakona'

Niti u jednoj zemlji koja je ratificirala spomenutu Konvenciju, nasilje nad ženama nije se smanjilo, u nekima se čak i značajno povećalo, rekao je na konferenciji za novinare predsjednik Hrasta Ladislav Ilčić

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
18 komentara

Hrast je sve strane koji cijene "vrijednosti koje određuju hrvatski narod" pozvao na zajedništvo oko inicijativa za referendum o otkazivanju Istanbulske konvencije i promjeni izbornog zakonodavstva.

POGLEDAJTE VIDEO:

Zajedništvo na desnici protiv lažnog domoljublja tema je o kojoj govori Hrvoje Zekanović (Hrast) Reporter: Snježana Krnetić

Posted by 24sata Politiko on Thursday, 26 April 2018

- Vidimo da se popularnost stranaka u proteklim mjesecima značajno promijenila. Rejting HDZ-a je u proteklim mjesecima pao za 7-8% u čemu sigurno značajnu ulogu ima Istanbulska konvencija. Očito je upravo ova inicijativa i tema najutjecajniji čimbenik u ostvarivanju cilja, a to je da u Saboru dobijemo predstavnike koji će zastupati vrijednosti koje temeljno određuju hrvatski narod. Zato pozivamo sve koji to žele da se zajedno angažiramo oko skupljanja potpisa za referendum o otkazivanju Istanbulske konvencije, jer upravo u toj raspravi su pale mnoge maske - poručio je predsjednik stranke Ladislav Ilčić.  

SASTANAK HDZ-ov klub je ostao bez jednog člana, otišao HRAST

U Hrastu kažu kako vode razgovore sa strankama, ali s kojima još ne otkrivaju. Na pitanje razgovaraju li i s pojedinim HDZ-ovcima, zastupnik Hrvoje Zekanović je uzvratio: 
- Naravno da ima pojedinaca u HDZ-u, pretpostavljam i zastupnika koji će itekako podržati inicijativu o otkazivanju Istanbulske konvencije i svojim potpisom i javno. Ali neovisno o potpori pojedinaca i stranaka ta inicijativa ide dalje i šaljemo poruku da su ove inicijative nužne i pozivamo na zajedništvo - kazao je. 
Na najave kako referendumska inicijativa ne može proći, predsjednik stranke Ladislav Ilčić uzvratio je kako te priče služe kako bi se obeshrabrilo ljude u skupljanju potpisa no on vjeruje da će ona ipak uspjeti.  
Odnos prema Srbiji također je bila jedna od tema. Zekanović je ustvrdio kako Hrvatska nema suverenističku politiku. Smatra da je kompletan odnos Hrvatske prema Srbiji kriv. 

SVE ZBOG KONVENCIJE Zekanović: Ovo je skretnica u odnosima HDZ-a i HRAST-a

- Stalno zanemarujemo da je Aleksandar Vučić bio pripadnik Radikalne stranke koja se dići četništvom, koji se nikada nije ispričao za govor u Glini, niti se jasno odrekao šefa Šešelja, a nama je jedina misija da Srbija čim prije uđe u EU - rekao je zastupnik Hrasta.
Najava recipročnih mjera iz Srbije, nakon što je Hrvatska njezinog ministra Aleksandra Vulina proglasila personom non grata, za Zekanovića je očekivana.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message