Obavijesti

Promo sadržaj

Poznati chefovi s Michelinovom zvjezdicom u Varaždinu

Poznati chefovi s Michelinovom zvjezdicom u Varaždinu
3

U Dubrovniku iskazan velik interes za radionicu „Hrvatska 365 Gourmet“

Hrvatska turistička zajednica (HTZ), u suradnji s Hrvatskom obrtničkom komorom i Hrvatskom gospodarskom komorom, organizira edukacijsku radionicu „Hrvatska 365 Gourmet“, koja se održava 20. studenoga u Hotelu Turist u Varaždinu. Radionica pruža vrhunski edukativan sadržaj i informacije o svjetskim trendovima u segmentu gastronomije i enologije, ali i u segmentu marketinga. 

„Izuzetno me veseli što će među gradovima domaćinima ovih radionica biti i Varaždin. Promocija turizma na kontinentu jedan je od ciljeva Hrvatske turističke zajednice, a ova je radionica samo jedna od brojnih aktivnosti koje provodimo s ciljem poticanja kvalitete u važnom segmentu kao što je eno-gastronomija. Ovo je ujedno odlična prilika svim turističkim djelatnicima i ljubiteljima gastronomije da čuju savjete i tajne vrhunskih svjetskih chefova na temelju kojih će u svojim destinacijama kreirati buduću zanimljivu kulinarsku ponudu“, izjavio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić, dodavši kako su dosad radionice uspješno održane  u gradovima među kojima su Dubrovnik, Zagreb, Opatija, Vukovar i drugi. 

U sklopu radionice sudionici će imati priliku odslušati predavanje na temu „Plodovi mora, alge i njihovo sljubljivanje - Pečeni ulov“, kojeg će održati chef Giuseppe Mancino, nositelj dvije Michelinove zvjezdice iz restorana Il picollo principe iz Viareggija. Mancinovo predavanje će sadržavati show cooking baziran na plodovima mora i algama te njihovom sljubljivanju u nezaboravan gastronomski užitak. „Moja je kuhinja svojevrsna mješavina kreativnosti i klasicizma. Trudimo se obnoviti tipična jela, a da pritom ne mijenjamo tradicionalne okuse“, poručio je Mancino. 

Predavanje na temu „La Capinera kao bogatstvo sicilijanske kuhinje obnovljene inteligentnom i inovativnom kreativnošću“ održat će chef Pietro D'Agostino, nositelj jedne Michelinove zvjezdice iz restorana La Capinera iz Taormine. Njegovo će predavanje sadržavati teorijski dio o funkcioniranju restorana posvećenom bogatstvu sicilijanske kuhinje s inteligentnom i inovativnom kreativnošću čime će se sudionicima staviti naglasak na usvajanju praktičnih znanja i vještina.

Među temama koje će se obraditi su i deserti, somelijerstvo te marketing. Tako će predavanje na temu „Impresivan desert za prekrasne uspomene“ održati Bruno Pastorelli, chef slastičar iz Assiette Champenoise iz Reimsa. Njegovo će predavanje uključivati pripremu autorskih recepata, a polaznici će imati priliku naučiti pripremu francuskih slastica poput nougata, karamela i marshmallowa. Chef Bruno pravi je slastičarski genij te je tvorac poznate škole slastičarenja ELDA u Španjolskoj. Predavanje „Sommellerie: prijenos kroz osjetila za zadovoljstvo gosta“ održat će Maurizio Dante Filippi, koji će se usredotočit na učinkovito komuniciranje povijesti vina, ali i na načine kako okuse hrvatskih vina prezentirati gostu koji nije upoznat sa sortama i regijama koje se nalaze u Hrvatskoj. 

Radionicu će predavanjem o marketingu zaključiti Gabriel Vasquez, koji će održati predavanje pod nazivom „Strategija cijena, e-ugled povezan s kulturnom baštinom“. Vasquez, inače izvršni MBA te magistar marketinga i upravljanja prodajom, govorit će o mogućnostima brendiranja određenog područja ili destinacije kroz hranu, ali i mogućnosti da neko geografsko područje brendira hranu. „Lokalna i regionalna hrana daju dodatnu vrijednost destinaciji i na taj način doprinose kompetitivnosti zemljopisnog područja. Promocija destinacije kroz gastronomiju mora se obaviti kroz čistu diferencijaciju i dodanu vrijednost od njenih kulinarskih izvora pa je nužno imati kuhinju koja je prepoznatljiva putnicima i turistima te koja je priznata u svijetu“, naglašava Vasquez.

Dodajemo kako se ista radionica jučer održala u Dubrovniku u hotelu Kompas. Radionica je okupila više od 80 sudionika koji su tako iz prve ruke svjetski poznatih chefova i eno-gastronomskih stručnjaka imali priliku čuti sve pojedinosti na temu eno-gastronomskog turističkog proizvoda. 
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Nezaboravan proljetni odmor na zlatnom otoku Krku
PROMO

Nezaboravan proljetni odmor na zlatnom otoku Krku

Aktivan obiteljski odmor želja je sve većeg broja gostiju, a u Hotelu Park Punat čeka vas pravi sportski spektakl!

Tko iz Hrvatske ima priliku pobijediti Maxa Verstappena?
PROMO

Tko iz Hrvatske ima priliku pobijediti Maxa Verstappena?

Riječanin Luka Matković utrkivat će se protiv Maxa Verstappena na Player 0.0 globalnom finalu!
Ante Cash isprobao proizvod kojeg se pribojava svaka betonska konstrukcija
PROMO

Ante Cash isprobao proizvod kojeg se pribojava svaka betonska konstrukcija

Isprobali smo svrdlo s karbidnim vrhom. Iako ga na gradilištima od milja zovu čarobnim štapićem, riječ je o priboru kojeg se pribojava svaka armirano-betonska konstrukcija.