Obavijesti

News

Komentari 171

Jovanović: Zdravstveni odgoj je moj najbolji potez u mandatu

Jovanović: Zdravstveni odgoj je moj najbolji potez u mandatu
7

Kurikulum nije ukinut, niti je doveden u pitanje. Jedino je sporan dio procedure s čim se mi u Ministarstvu ne slažemo, ali ćemo poštovati odluku suda, tvrdi ministar

VIDEO

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović sazvao je izvanrednu konferenciju za medije povodom odluke Ustavnog suda o privremenom ukidanju zdravstvenog odgoja do odluke je li on u skladu s Ustavom. Ministar je rekao da takvu odluku suda uopće nije primio.

- Nemam odluku Ustavnog suda, što je u najmanju ruku čudno s obzirom na to da su je neki obavili još jučer. Članak 30. Ustavnog zakona kaže da svi sudionici u postupku trebaju dobiti odluku suda, a ja ju nemam i zato ne mogu ulaziti u nju - rekao je na početku konferencije ministar Jovanović. 

- Ali ono što mogu reći jest da kurikulum zdravstvenog odgoja nije ukinut, niti je doveden u pitanje. Ustavni sud, dapače, potiče provedbu zdravstvenog odgoja. Jedino što je sporno tiče se dijela procedure s čim se mi u Ministarstvu ne slažemo, ali ćemo poštovati odluku Ustavnog suda - rekao je Jovanović.

Podsjetio je da je školska godina je pri kraju, a da je sadržaj zdravstvenog odgoja proveden u svim modulima. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Kurikulum zdravstvenog odgoja je moj najbolji potez kao ministra! - ustvrdio je Željko Jovanović.

Po odluci Ustavnog suda kurikulum zdravstvenog odgoja nije bio objavljen na vrijeme, ali je Jovanović naglasio kako su u hodu grešku ispravili i objavili ga. Rekao je i kako kurikulum vjeronauka, biologije i sociologije također nije bio objavljen na vrijeme, pa je upitao treba li i te predmete ukinuti.

Naglasio je kako neće dati ostavku te da mu je ova odluka dala još veću snagu za obranu od apsurdnih napada.

Na pitanje novinara što da profesori i nastavnici sada rade do kraja školske godine - predaju zdravstveni odgoj ili ne -Jovanović je poručio nastavnicima: "Završite zdravstveni odgoj, s obzirom na to da ni jedna sadržajna činjenica nije dovedena u pitanje".

Potom su novinari ustvrdili da bi to bilo kršenje odluke Ustavnog suda, pa je Jovanović rekao neka nastavnici predaju zdravstveni odgoj bez onog dijela koji je prema Ustavnom sudu sporan. Pri tome je mislio na prva tri modula koja su se i do sada predavala u školi, ali provučena kroz druge predmete, te na izostavljanje četvrtog modula. Međutim, i to bi značilo kršenje odluke Ustavnog suda jer je Sud odlučio vratiti na početak sva četiri modula, a ne samo četvrti koji se tiče spolnog odgoja.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 171
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina