Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Prava funkymania u spomen Dini Dvorniku 23.02.2019.

Ervin Baučić, Joe Pandur i drugi uz Dino Dvornik Tribute band na posebnoj večeri Funkymania 23.02.2019. u zagrebačkom Metropolis clubu još jednom će podsjetiti na opus funk velikana Dine Dvornika

Foto: Metropolis klub

Zašto praviš slona od mene ušla je kao funky uragan u povijest hrvatske glazbe. I tako je od kraja osamdesetih počela prava Funkymania, koju je kao ritmičku epidemiju kralj funka Dino Dvornik  lansirao u publiku. Nešto novo, nešto jako gibljivo nešto što frca posebnom energijom i posebnim ritmom. Sam opaki uvod kakav hrvatska glazba dotad nije čula natjerala je mnoge na gibanje.  Još jedna posveta kralju funka sa zanimljivim gostima pod simboličnim nazivom njegovog  hita „Gibajmo se“, zasigurno će i ovoga puta rasplesati publiku, koja je uvijek gladna hitova Dine Dvornika.

Foto: Metropolis klub

A upravo takvo gibanje priuštit će vam muzička vojska Dine Dvornika predvođena energičnim Mariom Huljevom 23.2.2019. u Metropolis clubu potpomognuta muzičkim imenima, koji su živjeli, voljeli i izvodili njegovu glazbu. Dino Dvornik tribute band čine vrhunski bubnjar Damir Šomen -svirao s Dinom u najslavnijim danima Songkillersa, te s njima snimio i kultni album “Live in München”. Na gitari je Zoran Jager Jex - gitarist i osnivač kultne grupe The Bastardz, basist Zvonimir Bučević Buč - jedan je od naših najboljih basista, nekadašnji član pratećeg Dininog  banda Songkillersa, te član grupe Boa. Klavijature svira Jurica Leikauff desetogodišnji član posljednjeg Dininog benda 4Funk i član Prljavog Kazališta i posebne dionice saksofona Ivica Premelč Ywek -saksofonist Prljavog Kazališta te glavni član Dino Dvornik Tribute benda.

Foto: Metropolis klub

Njima će se na bini pridružiti Ervin Baučić, Joe Pandur i dr.- poznati zagrebački jazz gitarist koji je također surađivao na albumima Dine Dvornika, a istaknuo se s pjesmom Rušila Sam Mostove od Sna, na kojoj je i svoj veliki doprinos dala i naša diva, Josipa Lisac. Svi oni će na posebnoj večeri Funkymania 23.02.2019. u zagrebačkom Metropolis clubu još jednom podsjetiti na opus funk velikana, na slavne hitove poput “Manijak”, ” Ti si mi u mislima”; “Ja bih preživio”, “Zašto praviš slona od mene”, “Afrika” i niz drugih.

Foto: Metropolis klub

Prošle godine prepun rasplesani Metropolis club  uživao je u live izvedbama Tribute to Dino dvornik banda, Ivana Kindl razvalila je interpretacijom, kao i Ervin Baučič, a ovoga puta sjajnu ekipu koja će zasigurno dobro razgibati publiku predvodi fantastični Mario Huljev.  Hitovi ispred svoga vremena, glazbenog  inovatora, virtuozne live izvedbe i danas su atraktivne publici, Dino je bio uzor mnogim muzičarima i dobro je razgibao regionalnu glazbenu scenu.

Foto: Metropolis klub

Svakako očekuje nas prava Funkymania, hit do hita u odličnoj izvedbi muzičkih majstora, kako pravi kralj funka i zaslužuje. Genijalnost Dinove glazbe zahtijevala je virtuoze koje su mogli pratiti njegove zahtjevne  funky izvedbe, a najbolje izvedbe posvećene kralju funka odvijale su se upravo u Metropolis clubu otkuda je ova virtuozna live posveta i krenula.

Na prošlom izdanju „Nadahnuće“  mnogi su ostali oduševljeni odličnim izvedbama njegovih legendarnih hitova, a ovoga puta gibanje će biti još i jače kako pravi funky manijaci i zaslužuju.

Ulaznicu za ovaj koncert možete kupiti po pretprodajnoj cijeni od samo 35 kn, a na dan koncerta 50 kn: Metropolis klub (šank), Avenija Dubrovnik 10 (preko puta Velesajma) & putem sustava EVENTIM & sustav Entrio.hr.

Foto: Metropolis klub

Tema: Promo sadržaj

Message