Obavijesti

News

Komentari 6

Na ove dijelove tijela posebno pripazite tijekom ljeta!

Na ove dijelove tijela posebno pripazite tijekom ljeta!

Lice i dekolte izloženi su vanjskim utjecajima osobito u vrijeme ljetnih mjeseci kada su pojačane mogućnosti crvenila, alergija, opeklina i pucanja kože stoga su pravilna njega i tretman prioritet ženske higijene koji će koža zapamtiti

VIDEO

Tanka koža na području ženskog dekoltea i lica se, uz ruke, smatra najosjetljivijim dijelovima tijela. Izlaganje suncu svake godine ostavlja sitne podsjetnike upravo na ovim područjima, a i tijekom godine im prijete ispucalost, crvenilo i suhoća. Svaka bi kozmetička torbica stoga trebala sadržavati preparate koji će pomoći vašem licu i dekolteu da izgledaju svježe i odmorno. Koji su to must have proizvodi?

Voda - izvor zdravog izgleda

Znoj, prljavština i šminka štetni su faktori koji se tijekom dana nakupljaju u porama. Zato je nužno svaku večer prije spavanja pripremiti kožu za počinak i očistiti je od štetnih faktora. U suprotnom riskirate začepljene pore, pojavu mitesera i gubitak sjaja koji će dugoročno dovesti do prijevremenog starenja.

Tijekom ljetnih mjeseci osobitu pažnju treba posvetiti većim unosima vode u organizam. Iako je unos tekućine potreban, biomedicinski istraživački institut Monash iz Melbournea upućuje da je važno slušati govor svojeg tijela, odnosno trebamo piti kada smo žedni, a ne prisiljavati se piti po rasporedu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Isto kao što organizam traži vodu, tako i koža traži dovoljnu količinu vlage. Sve popularniji proizvodi na tržištu zato su vodice za hidrataciju i zaštitu kože od prijevremenog starenja. Praktično pakiranje u bočicama omogućuje vam njihovu upotrebu bilo gdje i bilo kada. Ljubiteljice make up- a mogu koristiti vodicu i u vrijeme kada imaju šminku na licu budući da ona ne utječe na razmazivanje. Prskanjem po određenim područjima pružit ćete koži potrebnu antiooksidativnu zaštitu, nakon koje ćete se osjećati smireno i svježe.

Balzam za usne apsolutni je must have na plaži

Posebnu pažnju tijekom ljetnih vrućina zaslužuju vaše usne. Nježna koža usana najtanja je koža na našem tijelu. Bez žlijezda znojnica i lojnica, usne su nezaštićene od vanjskih utjecaja te su često izložene intenzivnoj dehidraciji. Tijekom sunčanja na plaži mogu i izgorjeti pa je apsolutni must have balzam s faktorom koji će zaštititi usne od štetnih UV zraka. Ponovite nanošenje svaka 2 sata i nakon kupanja, bez obzira na stupanj zaštite koje sredstvo osigurava. Bilo bi poželjno prije spavanja nanijeti obilan sloj hidratantne kreme ili balzama te ujutro nježno četkicom odstranite suhu kožu i aplicirajte balzam. Nemojte iritirati usne, odnosno izbjegavajte oblizivanje, grizenje zubima u nervoznim trenucima i čupkanje suhe kože noktima jer će to povećati njihovu osjetljivost.

Nakon pilinga lica kožu počastite serumom

Dva do tri puta tjedno preporučuje se dubinski očistiti mrtve stanice iz pora pilingom koji možete napraviti i sami. Pomiješajte žličicu meda, dvije kapljice ekstradjevičanskog ulja, dvije kapljice domaće rakije s pola žličice pšenične krupice. Kružnim pokretima utrljajte smjesu u lice, pričekajte pet minuta, a zatim je isperite mlakom vodom. Ponavljajte postupak nekoliko tjedana i  lice će vam biti čišće i mekanije.

Nakon dubinskog pilinga vrijeme je da započnete sljedeću fazu u postizanju lijepog i njegovanog tena. Naime, neizostavan dio vašeg kozmetičkog pribora treba biti serum za lice. Na temelju visokog koncentrata djelatnih tvari serumi mogu imati puno jače učinke od krema na koje je naša koža navikla. Razlog tome je prvome redu veličina molekula, jer one mogu biti dovoljno male kako bi dospjele u dublje slojeve epiderme te tamo obavljale svoju ulogu. Budući da su molekule lipofilne, a to znači da na sebe lako vežu vodu, ne predstavlja im nikakav problem prodiranje u lipidni sloj kože.

Pomozite prirodnim procesima kože tako što ćete odabrati serume koji u sebi sadrže određenu količinu hijaluronske kiseline. Ona će se dodatno pobrinuti za intenzivnu hidrataciju i zadržavanje vlage u koži. Primjerice, Aqua Vita serum sadrži 98 posto prirodnih sastojaka i čak 3 molekularne težine hijaluronske kiseline koje će nježno milovati kožu lica i pružiti vam zdrav izgled.

Pravilan tretman kože svakodnevno oduzima samo nekoliko minuta, što zaista ne predstavlja velik napor kad znate da radite nešto korisno za sebe i da će vam koža tijekom godina na tome biti zahvalna.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Udruga Sjena upozorila: 'Novi Zakon o socijalnoj skrbi diskriminira njegovatelje'
TRAŽE IZMJENU SPORNE TOČKE

Udruga Sjena upozorila: 'Novi Zakon o socijalnoj skrbi diskriminira njegovatelje'

Smatraju da su točkom 8. navedenog zakona Roditelji njegovatelji i Njegovatelji ponovno i namjerno izmanipulirani, te da nisu zaslužili ovakav diskriminatoran i ponižavajući tretman

Sanader: Možemo ponižava SDP, a oni na to kukavički šute
SAMOSTALNO NA IZBORE

Sanader: Možemo ponižava SDP, a oni na to kukavički šute

Ustvrdio je i da je predsjednik SDP-a Peđa Grbin, zbog potencijalne koalicije, čak odustao od kandidature za premijera te je "bio spreman predati to mjesto Sandri Benčić"
Povjerenstvo za sukob interesa kaznilo Plenkovića s 3.000 kn, može platiti kaznu u 3 rate
NESRAZMJER U IMOVINSKOJ KARTICI

Povjerenstvo za sukob interesa kaznilo Plenkovića s 3.000 kn, može platiti kaznu u 3 rate

U razdoblju od 2016. do 2018. godine prijavio je veća primanja za suprugu od stvarnih. Tako je navedeno da joj je godišnja plaća 121.385 kuna, a tijekom 2016., 2017. i 2018. je u zbilji primila dvostruko manje