Obavijesti

News

Komentari 165

Pravno je čist, ali moralno nije u redu što si je dao milijun kn

Pravno je čist, ali moralno nije u redu što si je dao milijun kn
1

Koprivničko-križevački župan Darko Koren poslao je priopćenje oko afere direktora smetlišta Mladena Jozinovića, koji je sklapao ugovore sam sa sobom i isplaćivao si masne bonuse i naknade. Prenosimo ga u cijelosti:

VIDEO

'Kao predsjednik Skupštine Društva Piškornica d.o.o. upoznat sam s činjenicom kao i ostali predstavnici osnivača, kako direktor Mladen Jozinović, ujedno i direktor tvrtke kćeri Piškornica Sanacijskog odlagališta ima važeći menadžerski ugovor s tvrtkom kćeri sanacijsko odlagalište prema kojem je predviđena isplata odnosno nagrada za pozitivan financijski rezultat. Smatram kasko postupke direktora Jozinovića možemo promatrati s dva aspekta, pravnog i moralnog. Kao direktora tvrtke s pravnog aspekta vjerojatno nema reperkusija za takav postupak, jer direktor ima predviđene ovlasti za donošenje takvih odluka, ali s moralnog aspekta smatram kako nije korektno to što je učinio, kao ni procedura i iznos koji si je isplatio.

U međuvremenu je pokrenuta inicijativa za osnivanje Nadzornog odbora tvrtke kćeri sanacijsko odlagalište, ali u tom trenutku takvo tijelo nije postojalo.

Što se tiče izjava i medijskih istupa kolega župana koji su osnivači tvrtke Piškornica d.o.o. moram naglasiti kako do ovog trenutka nije održan zajednički sastanak te će on biti uskoro održan mojom inicijativom. Što se tiče navodno održanog sastanka (koji spominje župan Posavec) triju župana Posavca, Kolara i Čačića, tvrdim da mene nitko nije pozvao na takav sastanak, a moram izraziti i sumnju da je do sastanka došlo, jer u navodno vrijeme održavanja tog sastanka su župan Čačić i Kolar bili zajedno sa mnom na sjednici kolegija župana Hrvatske zajednice županija.

Što s tiče samog projekta, kao župan koji predstavlja suvlasništvo od 22,5% projektu pristupam odgovorno i smatram da je previše vremena, novaca i truda uloženo u taj projekt da bi se od njega odustalo', stoji u Korenovu priopćenju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Podsjetimo 24sata su otkrila kako je Jozinović, osim bonusa od milijun kuna i plaće od 18.000 kuna, sam sa sobom potpisao i ugovor o isplati 251.997 kuna.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 165
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a