Obavijesti

News

Komentari 612

"Dok se premijer liječio od anemije, liječila sam branitelje"

"Dok se premijer liječio od anemije, liječila sam branitelje"
29

Ivana Haberle, hrvatska braniteljica Domovinskog rata, s govornice je prozivala HDZ, Andreja Plenkovića, Anku Mrak Taritaš i Ivana Vrdoljaka

VIDEO

22.00 - Iz splitske su policije za sutra najavili konferenciju za novinare, na kojoj će javnosti predstaviti službeni broj prosvjednika. Konferencija će se održati u 9.30 sati, javili su iz policije.

19.25 - Prosvjed je završio porukom organizatorice koja je, aludirajući na policijsku procjenu broja prosvjednika u Zagrebu, rekla: "Nadam se da se ovih 5000 jasno čulo".

Organizatori tvrde da se u Splitu na prosvjedu okupilo 70 tisuća ljudi, prenosi Hina.

19.10 - Zbog konvencije ćemo postati robovi žena, one će biti iznad sudova i države - rekao je za RTL fratar koji je došao podržati skup.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

 

POGLEDAJTE VIDEO:

Riva traži ostavku Plenkovića: "Dok se premijer liječio od anemije, liječila sam branitelje" Više na http://bit.ly/2IOSrae Reporter: Mateo Ivić

Posted by 24sata on Thursday, 12 April 2018

 

Puštanje lampiona na Matejušci

Posted by 24sata on Thursday, 12 April 2018

19.05 - Građani koji podupiru Konvenciju na Matejušci puštaju lampione u more 

POGLEDAJTE GALERIJU:

8
| Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

18.51 - Ivana Pudić iz Slavonskog Broda govorila je o zagađenju zraka u tom gradu te je prozvala Andreja Plenkovića zbog problema u Slavonskom Brodu. 

- Protiv sam nasilja bilo koje vrste i po bilo kojoj osnovi. Nad ženama i djecom i djecom Slavonskog Broda. Smatram da nije potrebna ratifikacija da bi se žene zaštitile od nasilja - kazala je i dodala da Hrvatska sama može rješavati taj problem.

POGLEDAJTE VIDEO:

Protivnici Istanbulske u Splitu: Neki viču "Za dom spremni"

Protivnici Istanbulske u Splitu: Neki viču "Za dom spremni" Više na http://bit.ly/2IOSrae Reporter: Mateo Ivić

Posted by 24sata on Thursday, 12 April 2018

- Pozivam premijera da uloži trud u problem zagađenosti zraka u Slavonskom Brodu", rekla je Pudić. "Premijeru ovaj narod zaslužuje imati premijera koji voli ovaj narod više od vlastitih ambicija - zaključila je Pudić. Potom je odsvirana popularna pjesma Prljavog kazališta "Mojoj majci".

18.50 - POGLEDAJTE VIDEO:

S druge strane rive okupili su se građani koji podržavaju Konvenciju. 

- Ovo je jedan aktivistički čin. Drago nam je da će se sutra ratificirati Istanbulska konvencija. Možda da je ranije ratificirana, nekih od žrtava nasilja možda ne bi bilo. 100 žena je od donošenja Konvencije izgubilo život od bliskih ljudi iz obitelji i zato puštamo sto lampiona u more - kazala je jedna od organizatorica protuprosvjeda na Matejuški gdje će biti pušteno 100 lampiona u more.

S druge strane Rive druga poruka

Posted by 24sata on Thursday, 12 April 2018

18.48 - Dok se HDZ-ov premijer liječio od anemije, ja sam liječila hrvatske branitelje, mnogi su bili baš njegove dobi. Previjala sam njihove rane od gelera, snajpera, mučenja ili samo zatvarala oči poginulih. Danas sam ovdje zato što mi je dosta prevare, HDZ-ove prevare! - rekla je Haberle.

- Kao što ratifikacija neće zaštititi žrtve nasilja, tako interpretativna izjava neće zaštititi moje građansko pravo da mi nitko teorije ne može nametati kao neupitnu istinu. Želim da hrvatski zakoni štite sve žrtve nasilja. Očekujem da štite i moje pravo da kažem da je spol biološki određen kao muški i ženski i da su spol i rod istovjetni i sve to bez straha od progona, difamacije, ponižavanja i tužbi u ime antidiskriminacije. Očekujem od svih saborskih zastupnika kojima je stalo do slobode govora i grđanskih prava da glasuju protiv Istanbulske konvencije - zaključila je govornica.

18.36 - Đuro Glogoški je rekao da daje jasnu potporu onima koji su protiv Ratifikacije. 

- Interpretativna izjava može biti na snazi 4+4 godine, a nakon toga se rodna ideologija uvodi u obrazovni sustav Hrvatske - rekao je Glogoški.

POGLEDAJTE GALERIJU:

29
| Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

18.35 - Ivana Haberle, hrvatska braniteljica Domovinskog rata, s govornice je prozivala HDZ, Andreja Plenkovića, Anku Mrak Taritaš i Ivana Vrdoljaka. 

- Svi vi koji ste danas ovdje jamčite da će stvari u Hrvatskoj biti drugačije i doći će vrijeme kad će lopov ići u zatvor, a žrtva branitelja zasluženo poštovanje, kada će se mladi zapošljavati na temelju sposobnosti, a ne političkih veza - kazala je i dodala da očekuje da zastupnici ne ratificiraju Istanbuslku konvenciju. 

- Očekujem da oni koje smo doveli u Sabor jer su se predstavljali kao demokršćani djelima pokažu da to i jesu. Sutra je bitka svih bitaka. HDZ-ovci i svi drugi sutra nam dokažite da ste bili dostojni našeg povjerenja - kazala je Haberle nakon čega su se čuli povici "hoćemo izbore".

18.23 -  Čuli su se povici "Za dom spremni", javlja N1.

POGLEDAJTE VIDEO:

Prosvjed na Rivi

Posted by 24sata on Thursday, 12 April 2018

18.15 - .Prosvjed je počeo intoniranjem hrvatske himne.

- Dosta nasilja nad svima nama u ime žrtava nasilja. Dosta ove HDZ-ove vlasti koja se skriva iza najranjivijih žena i djece", kazao je Turudić i prozvao lijevo-liberalne udruge koje "stalno lažu o Domovinskom ratu". Potom je počelo skandiranje "izdaja". "Tko danas ima pravo uništavati hrvatsku obitelj kao stup domovine i nametati rodnu ideologiju", rekao je Turudić. "Mi znamo da je iznad Ustava samo dragi Bog. RH ima zakone kojima se štiti žena, ali ih institucije moraju provoditi i zato nam ne treba Konvencija kao ni europski policajac GREVIO - rekao je Turudić. - rekao je prvi govornik. 

Organizatori tvrde da je se okupilo 15.000 ljudi. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

Prosvjed protiv IK 00:15

18.05 - U prvom redu je Đuro Glogoški. Među prosvjednicima na rivi su i saborski zastupnici Miro Bulj te Bruna Esih kao i Željka Markić.

17.40 - U Splitu su se počeli okupljati protivnici Istanbulske konvencije. Nose transparente kojima, između ostalog, poručuju Plenkoviću da odstupi.

Kuščević: Bitno je da zadržimo dostojanstvo

Ministar uprave Lovro Kušćević izjavio je u četvrtak, komentirajući najavljeni prosvjed u Splitu protiv Istanbulske konvencije, da je prosvjed demokratsko pravo na kojem svi mogu izraziti svoje mišljenje, ali je bitno zadržati dostojanstvo i ne podleći histeriji.

"Prosvjed je demokratsko pravo, neka svatko prosvjeduje, samo je bitno da zadržimo dostojanstvo, da ne podlegnemo histeriji jer nije manje vrijedan onaj koji je za Istanbulsku konvenciju od onoga koji je protiv ili obrnuto“, rekao je Kušćević novinarima uoči sjednice Vlade.

Upitan hoće li nakon toga ostati trajne podjele u HDZ-u Kušćević je odgovorio: "HDZ je snažna stranka, ima svoj svjetonazor od kojeg ne odstupa, pa ni u ovom slučaju". Uvjeren je da će HDZ "nastaviti s uspjehom raditi za dobrobit Hrvatske".

Kušćević također smatra da u Hrvatskom saboru neće biti izglasan opoziv potpredsjednice Vlade i ministrice gospodarstva Martine Dalić. "Nisam pratio raspravu, no uvjeren sam u ishod da Vlada radi dobar posao i da neće biti nikakvog opoziva", rekao je.

Kujundžić: Pravo je svakog građanina prosvjedovati protiv Vlade

Ministar zdravstva Milan Kujundžić ocijenio je u četvrtak da je prosvjedovanje protiv Vlade pravo svakoga građanina, za slučaj invalida Stjepana Petrišića ustvrdio je kako je proslijeđen nadležnim institucijama, a komentirajući pitanje kako će Hrvatska pristupiti provedbi nove Uredbe EU o akrilamidima rekao je da će ju prvo proučiti.

"Mislim da svatko u Hrvatskoj ima pravo prosvjedovati protiv Vlade, govoriti, to je minimum minimuma", rekao je Kujundžić uoči početka Vladine sjednice, odgovarajući na pitanje novinara da prokomentira prosvjed u Splitu protiv ratifikacije Istanbulske konvencije, koji je prerastao u prosvjed protiv Vlade.

Na pitanje što je sa slučajem invalida Stjepana Petrišića, koji je prije mjesec dana upozorio na višemjesečno nefunkcioniranje sustava pomoći invalida u kući te mu je obećana pomoć koja još nije stigla, Kujundžić je poručio da je to pitanje u nadležnosti Ministarstva socijalne politike, odnosno Grada Zagreba, kojima je slučaj proslijeđen, a u rješavanju problema će se tražiti pomoć ravnatelja HZZO-a.

"Kontaktirali smo Grad Zagreb i molili da ubrzaju pomoć teškom invalidu. Pomoć ljudima treba, to treba iskomunicirati", ustvrdio je ministar odbivši govoriti o konkretnim vremenskim rokovima.

Govoreći o tome na koji će način Hrvatska pristupiti provedbi nove Uredbe EU-a o pojačanom nadzoru prisutnosti akrilamida u hrani obrađenoj na visokim temperaturama, Kujundžić je ustvrdio kako se o tome već puno toga zna.

"Prvo ćemo proučiti, akrilamidi imaju određeno toksično djelovanje, ali ništa zabrinjavajuće. Stara je stvar, o akrilamidima se puno toga zna", rekao je.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 612
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.