Obavijesti

Promo sadržaj

Praznici uz Huawei P9 Blue: Kako fotografirati na skijanju?

Praznici uz Huawei P9 Blue: Kako fotografirati na skijanju?
10

Ponekad se čini da zima nije najbolje razdoblje za snimanje fotografija. Uglavnom je sivo i hladno te bismo radije ostali u toplini svog doma. No, ponekad se isplati otići u lov na savršenu fotografiju

Zimski uvjeti traže i neke posebne zahtjeve kada je riječ o fotografiranju i ukoliko ih se pridržavamo, naše fotografije neće biti sive i nezanimljive. Upravo suprotno, fotografije sa zimskim motivima mogu izgledati fantastično, a mogu poslužiti i kao divna uspomena. Pogotovo kada su snimljene Huaweijem P9 Blue i njegovom vrhunskom dvostrukom kamerom razvijenom u suradnji s ikonom u svijetu fotografije, kultnom Leicom.

Za početak, kod slika sa zimskim motivima malo više pažnje treba posvetiti kompoziciji slike. Monotoniju bijelog snijega moguće je razbiti nekim udaljenim objektom unutar slike poput stabla, zgrade ili, primjerice, skijaša u šarenom odijelu. To će fotografiju učiniti puno zanimljivijom.

Da fotografija bude zanimljivija može se postići i odabirom razdoblja u danu kada fotografiramo. Za sunčanog vremena, ujutro i predvečer, sunce uistinu može prirediti čarobne boje na nebu, a narančaste nijanse mogu se vidjeti i na snijegu.

Važna stvar kod zimskih fotografija je i tzv. bijeli balans, a kod snimanja snijega želja nam je da on ispadne bijele, a ne sive ili plave boje. Huawei P9 Blue omogućuje svom korisniku da ručno promijeni bijeli balans u rasponu između 2,800 i 7,000 K. Isto tako, moguće je odabrati i automatsko postavljanje bijelog balansa koji će samostalno odabrati najbolje parametre za postojeće uvjete.

Još jedna stvar koja fotografskim amaterima može predstavljati problem je i ispravna ekspozicija slike, a u profesionalnom modu, Huawei P9 Blue omogućuje korisniku da ručno podesi ekspoziciju slike. Kao i kod profesionalnih DSLR kamera, ekspozicija se može povećati, što omogućuje željeni efekt ispravnog osvjetljenja krajolika ili samog snijega. No, svakako treba pripaziti da se ne pretjera s ekspozicijom kako fotografija ne bi bila previše bijela što bi uzrokovalo i gubitak detalja na samoj fotografiji.

Tijekom snimanja zimskih fotografija, nije loše isprobati i HDR mod koji omogućuje zadržavanje više detalja na slikama, a kod Huaweija P9 Blue radi uistinu dobro.

Ukoliko je korisniku najvažnija razina detalja na slici i da ona izgleda savršeno, svakako treba koristiti monokromatski mod. Efekti koji se postižu korištenjem dodatnog senzora na P9 zapanjit će čak i profesionalne fotografe, a Leica efekt ostavit će vas bez daha.

Zimski sportovi vrlo su čest motiv na fotografijama snimljenim tijekom zime, a fotografiranje skijaša isto traži posebne zahtjeve. Kako bi bili u fokusu, potrebno je koristiti kraće brzine zatvarača blende, a dobro je napraviti nekoliko slika jer uslijed velike brzine snimanog objekta, neke slike neće ispasti u potpunosti oštre.

Tijekom zime često snimamo i portrete ljudi uz snježnu pozadinu, a kako bismo osvijetlili lice, čak i po jako sunčanom vremenu, nije loše koristiti ugrađenu bljeskalicu. Na taj način lice će biti osvijetljeno isto kao i svijetla pozadina.

Noćne snimke trebale bi se snimati nakon što se Huawei P9 Blue postavi na poseban tronožac ili jednostavno nasloni na zid ili stol. Statični položaj omogućit će snimanje predivnih i oštrih slika, čak i kada je potpuno mračno.

Napredniji zaljubljenici u fotografiju mogu i sami digitalno obraditi svoje fotografije nakon što dođu kući jer ih Huawei P9 Blue može spremati u profesionalnom RAW formatu, a obradom na računalu mogu se postići još precizniji efekti.

Snimanje fotografija tijekom zimskog razdoblja može biti vrlo zabavno, a kvalitetno snimljene slike mogu imati mnoštvo cool efekata. Zahvaljujući Huaweiju P9 Blue i njegovim kamerama stvorenim u suradnji Leicom, zimska fotografija postala je mnogo jednostavnija. Uz pomoć Pro moda snimanja, parametre slike možemo ispravljati još dok smo na skijama, a RAW format omogućuje kontrolu nad finalnim efektima kad stignemo kući, tijekom obrade na računalu uz pomoć programa za obradu slika.

Huawei P9 Blue zapanjit će vas i svojim crno-bijelim senzorom uz pomoć kojeg će vaše fotografije dobiti legendarni Leica efekt. Upravo crno-bijele fotografije na najbolji način dočaravaju suštinu zime, njezin ugođaj i nostalgičnost. Naravno, za zimske šetnje s našim Huawei P9 Blue ne smijemo zaboraviti toplo se odjenuti, a zamrznute grane, sige i ostali prepoznatljivi zimski motivi, kao i predivne boje zubatog zimskog sunca, na fotografijama napravljenim ovim pametnim telefonom oduševit će sve prijatelje na Facebooku i Instagramu.

Za više informacija posjetite Huawei stranicu za korisnike, Facebook stranicu Huawei Mobile Hrvatska, FB Huawei Showcase aplikaciju, Huawei Mobile Hrvatska Instagram, Huawei Mobile Hrvatska You Tube kanal te Huawei Mobile Hrvatska Twitter.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Otkrijte idealnu destinaciju za Uskrs i proljetne praznike
PROMO

Otkrijte idealnu destinaciju za Uskrs i proljetne praznike

Obiteljska oaza u Amadria Park Hotelu Andrija i Dalmatinskom selu

Regionalni uspjeh: nova emisija chefa Davida Skoke na 24Kitchen kanalu
PROMO

Regionalni uspjeh: nova emisija chefa Davida Skoke na 24Kitchen kanalu

Motor, loza, kuhača
Biovitalis® – Uspješna hrvatska obiteljska priča u branši kozmetike i dodataka prehrani
PROMO

Biovitalis® – Uspješna hrvatska obiteljska priča u branši kozmetike i dodataka prehrani

Tvrtka BIOVITALIS d.o.o. osnovana je 1996. godine i od tada njezin tim stručnjaka razvija i proizvodi prirodnu kozmetiku i dodatke prehrani koji doprinose zdravlju. Tvrtkom upravljaju supružnici Ivana Zagorec Kolednjak, magistra farmacije, i Stjepan Kolednjak, magistar ekonomije.