News

Komentari 225

Predsjednica na Špancirfestu: "To je najsnažniji festival"

Predsjednica na Špancirfestu: "To je najsnažniji festival"

Lijepo je biti u Varaždinu i uživam u Špancirfestu. Bila sam i prije nego što sam postala predsjednica. Sviđa mi se atmosfera ulice, rekla je Kolinda Grabar Kitarović

Prvog dana 18. po redu Špancirfesta, u petak, u posjet Varaždinu i Festivalu stigla je i predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović koja je tom prigodom poručila kako je riječ o jednom od najljepših i najsnažnijih festivala u kontinentalnom dijelu Hrvatske koji ima veliko značenje za turizam toga kraja.

Posjet je započela kratkim susretom s varaždinskim biskupom Josipom Mrzljakom nakon čega je krenula u obilazak Špancirfesta u pratnji svojih domaćina - župana Varaždinske županije i gradonačelnika Varaždina, Predraga Štromara i Gorana Habuša, te direktorice Turističke zajednica grada Varaždina Jelena Toth. 

"Lijepo je biti u Varaždinu i uživam u Špancirfestu. Bila sam i prije nego što sam postala predsjednica. Mislim da je ovo doista jedan od najljepših i najsnažnijih festivala, posebno u kontinentalnom dijelu Hrvatske. Sviđa mi se atmosfera ulice, načina na koji ljudi reagiraju. Mislim da Špancirfest puno znači za turizam Varaždina, cijelog Zagorja pa i Međimurja",  izjavila je predsjednica.

Tijekom gotovo dvosatne šetnje predsjednica je posjetila Park kreative, Trg tradicijskih obrta, Vinski grad te Vindiland gdje se susrela s poznatim varaždinskim gospodarstvenikom Dragutinom Drkom.

Prije dolaska na Špancirfest Grabar Kitarović posjetila je gradove Novi Marof i Varaždinske Toplice. U Novom Marofu zadržala se u razgovoru s vodećim ljudima grada i gradonačelnikom Sinišom Jenkačem, a potom se družila s građanima i obišla  tvrtku Hajduk plastična ambalaža u tamošnjoj poduzetničkoj zoni.

"Voljela bih kad bi ovaj sjeverozapad Hrvatske mogli preslikati na cijelu Hrvatsku kada je riječ o poslovanju. Čini mi se da je ovdje razvijen, ne samo poduzetnički duh, nego i razina suradnje i poticanja poduzetništva i to je ono što bismo željeli vidjeti širom Hrvatske",  izjavila je predsjednica nakon obilaska tvrtke.

Nakon Novog Marofa uslijedio je odlazak u Varaždinske Toplice i razgledavanje Etno kuće Škarnik

Predsjednica je, na upit novinara, komentirala i uspjehe sportaša na Olimpijskim igrama. Naglasila je kako su oni zasigurno jedni od najboljih veleposlanika Hrvatske jer se u svijetu "o političarima čuje puno manje nego o sportašima i sportskih uspjesima". Na pitanje jesu li njihovi sportskih uspjesi primjereno popraćeni financijskom potporom ponovila je da nije toliko bitna potpora pojedincima koliko je važno da puno više ulažemo u sport i razvoj sporta općenito u Hrvatskoj.

"Važno je za zdravlje društva. Važno je zato da razvijam nove talente, nove reprezentacije, pojedince. Važno je u konačnici u promociji Hrvatske u svijetu", kazala je Grabar-Kitarović.

Na insistiranje novinara da pojasni svoju odluku o odlikovanju četvorice hrvatskih umjetnika kratko je odgovorila da odlikuje one za koje smatra da su to zaslužili ili za koje netko drugi to predloži. Dodala je da posebno uvažava stavove Povjerenstva za odlikovanja.
  

 

Najčitaniji članci