Obavijesti

News

Komentari 11

Predsjednica završila trodnevni obilazak Zagrebačke županije

Posjetom Svetom Ivanu Zelini i Dugom Selu predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović završila je u petak navečer boravak u Zagrebačkoj županiji

VIDEO

Posjet Svetom Ivanu Zelini predsjednica je počela obilaskom vatrogasaca DVD-a Svetog Ivana Zeline gdje je razgovarala o djelatnosti ovog najstarijeg dobrovoljnog vatrogasnog društva u Zagrebačkoj županiji, osnovanog 1875. godine. Osim osnovne zadaće, protupožarne djelatnosti, kazano je kako DVD Sveti Ivan Zelina radi na promicanju vatrogastva među mladima i usavršavanju vatrogasnoga kadra, a razni pehari i priznanja govore i o njihovom natjecateljskom duhu, navodi se u priopćenju. 

 U Svetom Ivanu Zelini predsjednica Grabar-Kitarović posjetila je i Udrugu Srce – Udrugu djece s teškoćama u razvoju, osoba s invaliditetom i njihovih obitelji. Članovi Udruge upoznali su Predsjednicu sa svojim aktivnostima usmjerenim na pružanje edukacijsko-rehabilitacijske podrške kroz organizirane radionice i individualan pristup u radu.

 Pohvalivši rad Udruge koja okuplja i omogućava normalan život djeci s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom na području Svetog Ivana Zeline i okolnih naselja i općine Bedenica, predsjednica Grabar-Kitarović je istaknula kako svako dijete ima pravo na svoje djetinjstvo, a sve osobe s poteškoćama u razvoju ili invaliditetom potpunu uključenost u društveni i sav život. 

 Predsjednica je potom obišla pogone tvrtke „Iverpan“ d.o.o. u Donjoj Zelini te posjetila „Obiteljsku siranu Kusanovec“ u Dugom Selu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Trodnevni boravak u Zagrebačkoj županiji predsjednica Grabar-Kitarović završila je u Dugom Selu susretom s građanima te prigodnim programom učenika Glazbene škole Dugo Selo i Kulturno umjetničkog društva Preporod.

Obrativši se djeci i mladim učenicima Glazbene škole te predstavnicima lokalne vlasti, predsjednica je rekla da se tijekom svog mandata velikim dijelom posvetila mladima, te u svome uredu često ugostila mlade umjetnike kroz programe Dana otvorenih vrata ili na prijemima, gdje su mladi profesionalni glazbenici imali prigodu predstaviti svoje znanje i talente gostima, političarima te predsjednicima država iz cijeloga svijeta, navodi se u priopćenju. 

 "Čestitam svima vama na vrijednim priznanjima koje ste postigli na različitim natjecanjima kao svjetski folklorni prvaci prije dvije godine, kao i na brojim pojedinačnim nagradama vaših profesora i učenika. Tako ste proslavili ne samo svoje Dugo Selo, mjesto susreta dobre energije i pozitivnih perspektiva, nego i cijelu našu Domovinu", rekla je predsjednica Grabar-Kitarović, zahvalivši i profesorima, ne samo na uspjesima njihovih učenika nego i na njihovim osobnim nagradama i priznanjima.  

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina