Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Predsjednik pomilovao Anu Magaš, slobodna je u rujnu

Na prijedlog Komisije za pomilovanje Stipe Mesić je umanjio kaznu Ani, osuđenoj za ubojstvo muža u prekoračenju nužne obrane, s pet na tri godine

Telefotot
Foto: Telefotot
43 komentara

Predsjednik Stjepan Mesić pomilovao je Anu Magaš (30), smanjivši joj kaznu za ubojstvo supruga Lucijana (33) u prekoračenju nužne obrane. Zatvorska kazna joj je smanjena s pet na tri i pol godine, prema prijedlogu Komisije za pomilovanja. Predsjednica te komisije Neva Šibl kazala je da kazne u sličnim slučajevima nisu bile dulje od dvije i pol godine. Ana Magaš, koja svoga sina Lovru nije vidjela gotovo tri godine, tako bi na slobodi trebala biti do 19. rujna.
- Sretni smo i presretni! Nisam niti znala kad je ta sjednica niti da se o tome odlučuje. Ana mi je u utorak telefonski javila da je dobila pismo pomilovanja u kaznionicu. Plakala je dok mi je to govorila! O mogućnosti viđanja sina nije bilo govora pa oko toga još nema ništa nova. Ne znam ništa ni o njezinom povratku u Zadar zasad, još je sve to daleko... - kazala nam je u utorak Dijana Batković, majka Ane Magaš.
Vrhovni sud lani je najpoznatijoj zadarskoj osuđenici smanjio zatvorsku kaznu s devet i pol na pet godina zatvora.

Možda vas zanima i ovo:
Message