News

Komentari 20

Predsjednik Županijskog suda: Poznajem se s Rimac, ali susret nije bio ciljan, pozdravili smo se

Predsjednik Županijskog suda: Poznajem se s Rimac, ali susret nije bio ciljan, pozdravili smo se

Ivan Turudić, predsjednik Županijskog suda u Zagrebu rekao je kako nije prijatelj Josipe Rimac već da su se svojevremeno slučajno našli u istom prostoru te se pozdravili kao poznanici

Ako netko ukrade 60 milijuna kuna i za to dobije dva puta dobije uvjetno, to je lako loša poruka. Ako netko stekne tisuće kvadratnih metara zemljišta na Mirogoju i bude oslobođen, a čovjek koji je radio za njega dobije uvjetno, nije dobro, poručio je u studiju N1 televizije Ivan Turudić, čelni čovjek Županijskog suda u Zagrebu.

Osvrnuo se i na susret s Josipom Rimac koja je prvoosumnjičena u slučaju u kojem ju se tereti za trgovanje utjecajem, zloporabu položaja te davanje i primanje mita a sve ono za što je osumnjičena počinila je od početka 2019. pa do svibnja 2020. godine. USKOK ju je prisluškivao i pratio. 

- Poznajemo se, ali nije to bilo ciljano, bili smo u istom prostoru, pozdravili se i to je to - objašnjava Turudić i ističe da HDZ ne utječe na pravosuđe jer se ovo ne bi dogodilo mjesec dana prije izbora.

Turudić je komentirao  i teze o opozivu predsjednika Zorana Milanovića.

- I Šeks zna da je to nerealno, izjave Milanovića su bizarne, ali daleko od bilo kakve procedure. Meni je ridikulozno da predsjednik države poziva da se ne ide na izbore. A praznik, to je njegov praznik, donijela ga je parlamentarna većina, tako je po zakonu - zaključio je.

Najčitaniji članci