News

Komentari 3

Predsjedništvo DP-a zatražilo je od Radića da pojasni okolnosti odlaska Škore i Darija Žepine

Predsjedništvo DP-a zatražilo je od Radića da pojasni okolnosti odlaska Škore i Darija Žepine

Traže i Radićevo očitovanje o daljnjoj organizaciji i radu stranke do unutarstranačkih izbora, ali i očitovanje o promjeni Statua koju je najavio u medijima, a koja nikad nije spomenuo na Predsjedništvu stranke

Članovi predsjedništva Domovinskog pokreta su zatražili zamjenika predsjednika Marija Radića da sazove izvanrednu sjednicu Predsjedništva DP te da im dodatno pojasni okolnosti iznenadne ostavke Miroslava Škore.

Sjednica Predsjedništva Domovinskog pokreta (DP) najavljena je članovima za sljedeći tjedan, a više detalja trebalo bi biti definirano u ponedjeljak.

U priopćenju koje donosi RTL stoji kako sjednicu zahtijevaju jer 'nisu usvojeni temeljni podakti Statuta Domovinskog pokreta (npr. Pravilnik o članstvu), niti je samoproglašeni vršitelj dužnosti pokrenuo demokratsku proceduru sazivanja stranačkih tijela'.

U priopćenju piše kako zbog iznenadnih i čudnih okolnosti u kojima su ostavke dali Miroslav Škoro i Darijo Žepina traže Radića da sazove hitnu sjednicu.

Traže dodatna pojašnjena okolnosti od samog Škore i Žepine, koordinacije daljnjih medijskih istupa.

Traže i Radićevo očitovanje o daljnjoj organizaciji i radu stranke do unutarstranačkih izbora, ali i  očitovanje o promjeni Statua koju je najavio u medijima, a koja nikad nije spomenuo na Predsjedništvu stranke.

Hitnu sjednicu predsjedništva, prema pisanju medija, zatražili su Ante Prkačin, Vesna Vučemilović, Stipo Mlinarić, Ružica Vukovac, Davor Dretar, Igor Peternel, Slaven Dobrović, Damir Markuš, Barbara Knežević, Zorica Gregurić, Nikola Grabovac, ističući da su najvažniji ciljevi Domovinskog pokreta odgovornost te unutarstranačka demokracija.