Obavijesti

News

Komentari 14

Sabor nakon dugog odmora zasjedanje otvara 'aktualcem'

Sabor nakon dugog odmora zasjedanje otvara 'aktualcem'
6

Nakon sjednice Predsjedništva sabora Salapić (HDSSB) požalio se kako Sabor predugo nije radio, dodavši da je bilo događaja i tema na koje je trebalo reagirati

VIDEO

Nakon četiri tjedna odmora saborski zastupnici na radnim mjestima okupit će se u srijedu 14. svibnja. Sjednicu će otvoriti aktualnim prijepodnevom na kojem će zastupnici imati priliku postavljati pitanja premijeru i ministrima. Na dnevnom redu predviđene su za sada 44 točke, a predsjednik Sabora Josip Leko na početku zasjedanja uvrstit će i formalni prijedlog Vlade da se za novog ministra imenuje Boris Lalovac koji će zamijeniti smijenjenog Slavka Linića. 

Salapić: Bilo je dana i vremena da Sabor zasjeda

Nakon sjednice Predsjedništva Josip Salapić (HDSSB) kazao je da je nezadovoljan što Sabor, s obzirom na situaciju u zemlji, nije radio četiri tjedna.

- Sabor ima što raditi, a posebno reagirati na one političke teme i događanja koja ugrožavaju stabilnost Hrvatske. Smatramo da je takvih tema bilo, bilo je dana i vremena da Sabor zasjeda i da se premijer Milanović obrati zastupnicima jer je njegova Vlada proizašla upravo iz Sabora - kazao je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kazao je kako je na dnevnom redu sve osim onoga o čemu bi zastupnici trebali raspravljati s obzirom na trenutak u kojem se zemlja nalazi. Ustvrdio je da su zastupnici vladajuće koalicije samo servis glasovanja petkom. Salapić kaže da se o ustavnim promjenama koje su na dnevnom redu nije raspravljalo na sjednici.

- Nažalost ne. Ništa od ustavnih promjena. Sve se to pokazalo kao jedna velika politička spletka. Ustavne promjene nemaju prednost na dnevnom redu nego su negdje na kraju. Pitanje je hoće li te ustavne promjene umrijeti ovdje na dnevnom redu Sabora. Mišljenja sam po svemu sudeći da hoće - zaključio je Salapić.

Martinčević: Ako me ne stave da sjedim s kolegama iz kluba, to je šikaniranje

Nezavisna Natalija Martinčević ubuduće bi trebala sjediti u zadnjoj klupi, a svoje neslaganje takvom odlukom iznijela je i predsjedniku Sabora Leki. Smatra da bi trebala sjediti zajedno sa članovima svojeg kluba.

- Tražila sam da nas se stavi da sjedimo zajedno. Smaram da je to logično riješenje. Ako se tom mom zahtjevu ne zadovolji jasno je da se radi o čistom šikaniranju - kazala je.

Leko: Nije moguće svima udovoljiti

Iako je Salapić novinarima tvrdio da je prigovore na duljinu odmora kao i o načinu rada Sabora iznio predsjedniku Sabora, Leko tvrdi da ništa od navedenog njemu nije rečeno.

- Hvala im što govore drugima, a ne meni. Ja se ne slažem s tom ocjenom. Sabor radi svoj posao, nije tu da stvara nestabilnost nego da drži stabilnost političkog i državnog ustroja. To radimo odgovorno i ne možemo ispunjavati želje, ni pojedinog kluba, ni pojedinog zastupnika. Vrlo je važna stabilnost u društvu i državi - rekao je Leko.

Na zahtjev nezavisne zastupnice Martinčević da sjedi zajedno sa svojim kolegama iz kluba Leko neće moću udovoljiti iako tvrdi da razumije njezine osjećaje.

- Ne mogu udovoljiti tolikom broju klubova u Saboru pogotovo što se klubovi sastoje od članova iz različitih stranaka. Nije moguće udovoljiti svima - zaključio je.


Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor
Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje