Obavijesti

News

Komentari 256

Od Linića ću zatražiti izvješće, nije li po zakonu bit će svega

Od Linića ću zatražiti izvješće, nije li po zakonu bit će svega
16

Zoran Milanović je nakon sjednice Predsjedništva SDP-a rekao kako je Porezna u Sisku dala procjenu vrijednosti zgrade Hitne pomoći koju sada DORH osporava

VIDEO

Proteklih dva dana su oboje kolega odstupili sa svih stranačkih dužnosti i dobro da su to napravili . Istina se utvrđuje. Protiv Željka Sabe su trenutno na snazi tri optužnice, a protiv Marine Lovrić Merzel nije na snazi ni jedna optužnica nego traje istraga. Dakle, u ovom trenutku znamo vrlo malo. To opterećuje stranku . Ovakvim stvarima se ranije nismo bavili i to nikada nije lijepo. Prema tome, vidjet ćemo koliko će građani znati cijeniti i razlikovati stranke u Hrvatskoj i pristup problemima. Da problem postoji, postoji . Da moramo imati povjerenja u rad organa i tijela progona, moramo imati, rekao je premijer i šef SDP-a Zoran Milanović nakon završetka sjednice Predsjedništva SDP-a.

Pokretanje videa...

Romana Bilešić/24sata VIDEO

Napomenuo je da među puno kaznenih djela ističe 5 milijuna kuna štete odnosno, kako je rekao, "pljačke koja se navodno dogodila u Sisačko-moslavačkoj županiji".

Pokretanje videa...

Romana Bilešić/24sata VIDEO

- Ovo je jako teška inkriminacija , a naročito zato što se u toj cijeloj priči pojavljuje i Porezna uprava u Sisku koja je dala procjenu na vrijednost nekretnine koju sada DORH osporava i to temeljito osporava. Ja ću već sutra ujutro naložiti ministru financija da nam podastre, na Vladi i meni osobno, detaljno izvješće o konkretnoj procjeni , o razlozima za tu procjenu, o načinima rada... Jer se tu radi o povjerenju u jednu od važnijih državnih institucija . I to je jako važno za pravni promet, za povjerenje građana. Moramo biti na čisto, barem mi u Vladi, da je učinjeno sve po zakonu. Ako nije, neće biti dobro - rekao je premijer Milanović.

Pokretanje videa...

Romana Bilešić/24sata VIDEO

Podsjetimo, Marina Lovrić Merzel odustala je od gradnje nove zgrade uz sisačko Jodno lječilište, te u travnju 2012. godine za 9.8 milijuna kuna kupila prostor bivše autokuće Lav Auto Popec . Radilo se o 1100 četvornih metara uz 900 četvornih metara zemljišta. Porezna uprava ispostave Sisak taj je prostor procijenila na 10 milijuna kuna , a DORH i USKOK tu procjenu osporavaju . Pojavio se i svjedok Tomislav Bertol , vlasnik autosalona Bertol, koji je također županiji nudio svoj autosalon od 676 četvornih metara i 1000 četvornih metara zemljišta i parkinga za 3,6 milijuna kuna , no njegova je ponuda odbijena.

'Sabo ne bi smio biti kandidat SDP-a'

Na pitanje hoće li SDP podržati Sabu kao kandidata na izborima u Vukovaru, Milanović je odgovorio.

- Mi očekujemo da gospodin Sabo shvati da ne bi smio biti kandidat SDP-a.

'Sabo i Merzel su nam olakšali odluku'

Na Predsjedništvo SDP-a, u sjedištu stranke na Iblerovom trgu, na glavni ulaz su kraj novinara ušli jedino Zlatko Komadina , Rajko Ostojić, Arsen Bauk i Željko Jovanović .

Dok je Jovanović tek ovlaš prozborio: "Dobar dan", Ostojić i Komadina ipak su kratko popričali s novinarima .

Rajko Ostojić je izjavio kako nije promijenio mišljenje od jutros te da i dalje smatra da Marina Lovrić Merzel izvrsno obavlja posao županice, te da su njena i Sabina ostavka politički presedan.

>>> SDP-ovci o ostavkama: Merzel i Sabo su postupili očekivano i časno

Pokretanje videa...

PIXSELL VIDEO

Zlatko Komadina je rekao kako će na sjednici raspravljati o mnogim temama pa tako i o budućnosti stranke koja je, kako kaže, svijetla. Na pitanje o situaciji sa Sabom i Merzel, odgovorio je:

- Razgovarat ćemo o svemu. Ono što je bilo ne može se popraviti , tako je i u životu. Znate, treba se držati i one Božje izreke: "Ne čini drugima ono što ne želiš da drugi čine tebi" - rekao je Komadina.

Arsen Bauk je rekao kako su Merzel i Sabo svojim ostavkama olakšali današnju raspravu i odluke Predsjedništva.

Na pitanje kako bi on postupio u sličnoj situaciji rekao je kako ne želi odgovarati na hipotetska pitanja.

Podsjetimo, Sabo i Merzel su prije dva dana dali ostavke na sve stranačke dužnosti, među ostalim na mjesta članova Predsjedništva.

Željko Sabo je u središtu afere s pokušajem podmićivanja vukovarskih gradskih vijećnika , a tereti ga se i za navodno prisvajanje novca od organizacije ljetovanja vukovarske djece te zapošljavanja po stranačkoj liniji u komunalnom poduzeću.

Marina Lovrić Merzel , koja nije dala ostavku i na dužnost županice u jednomjesečnom je istražnom zatvoru, a sumnjiči ju se da je zlouporabom položaja i ovlasti Sisačko-moslavačku županiju oštetila za 10,5 milijuna kuna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 256
VIDEO

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava
Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna
ŠEST SADA, ŠEST KASNIJE

Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna

Plus+ Stiže šest od 12 aviona. Dva dvosjeda i četiri jednosjeda biti će u novim hangarima na Plesu. Zauvijek će poslati u mirovinu stare MiG-ove 21