Obavijesti

Promo sadržaj

Predstavljen program 11. Seasplash platforme

Predstavljen program 11. Seasplash platforme
1

Konferencija je održana u klubu Kotač, netipičnom kulturnom i edukativnom klasteru koji objedinjuje mjesto za suradnju, razvoj ideja i umjetničkih programa, prostor za radionice i klupski prostor za druženja

Tim udruge Seasplash je na današnjoj konferenciji za novinare najavio otvorenje kluba Kotač te programe 11. Seasplash platforme koji će biti realizirani na različitim lokacijama u Puli od 16. do 31. prosinca, a u okviru gradske manifestacije "Prosinac u Puli". Konferencija je održana u klubu Kotač, netipičnom kulturnom i edukativnom klasteru koji objedinjuje mjesto za suradnju, razvoj ideja i umjetničkih programa, prostor za radionice i susrete, galeriju, klupski prostor za svakodnevna druženja.

Kotač je nekomercijalni klub osnovan od strane Seasplash kolektiva kao nadogradnja postojećoj EduSplash platformi za edukaciju i razvoj, a koji službeno svoja vrata otvara u petak, 8. prosinca, s početkom u 20 sati. U novouređenom klubu u okviru otvorenja bit će prezentirana polivalentnost kluba kroz najrazličitije programe: izložba polaznika edusplash radionice, glazbeni program u dvorištu (Foreigners Everywhere, Brada Selecta, Bebetto), prezentacija parkoura i freeruna pored rampe, Ableton prezentaciju te Breakdance show, performans 342nd day of the year. Nakon ponoći u klubu starta revija DJ-eva zadužena za zagrijavanje pred sam početak 11. Seasplash platforme (Too Faar, 207, Alen Paver, Jinxie Grooves, Rich, XXL, Alen Herceg, Paperclip Project, PulaP Reggae Station, Arboretum Kolektiv…).

"Kotač teži da kroz svoju polivalentnost postane mjesto koje će objediniti kulturne scene, nove ideje, subkulture, projekte te startanje novih/mladih platformi za razvijanje publike", istakao je u svom izlaganju Davor Uljanić.
Dragana Stanić i Boris Bjelica, programski koordinatori kluba, pored programa na samom otvorenju, najavili su programe i koncepte koji će biti realizirani tijekom prosinca i u prvim mjesecima rada.

"U planu kluba pored coworking prostora koji će iznjedriti neke nove suradnje, kreativne ideje i realizacije, predvidjeli smo i široki dijapazon različitih glazbenih i drugih umjetničkih programa, te koncepata. Jedan od njih je i svojevrsni novitet u Puli, a to je Open DJ Desk. Zamišljen je kao dio programa koji će se održavati dva puta tjedno. Dati će se mogućnost neafirmiranim i afirmiranim DJ-evima za izvođenjem vlastitih setova, žanrovski neopredijeljenih.", rekao je Bjelica.

Kako se veliki broj projekata i ideja udruge Seasplash bazira na participaciji, dinamici i razvoju, isti slučaj je i sa Seasplash platformom nastalom prije 11 godina. U službi 11. Seasplash platforme su mlade nade produkcije i organizacije kao što je voditeljica događanja, dvadesetogodišnja Ema Badurina.
"Ova platforma nastala je prvenstveno kao platforma za razvoj mladih ljudi. Također, u sklopu ovogodišnje Seasplash platforme provodi se i praktični dio edukacija EduSplash platforme koja je nedavno osvojila i nagradu Ambasador za najbolji edukativni program 2017. godine.", rekla je Ema.
Novost 11. Seasplash platforme su dva nova programa koja će se odvijati u klubu Kotač. Jazzavac je jazz večer s glazbenicima koji se prema jazzu odnose s kreativnim pristupom, a 22. prosinca tako će nastupiti Kozmodrum i Shogo's Foosy, a Roll your Punk večer, koja se fokusira na punk-rock, 23. prosinca će ugostiti Cirkus iz Poreča, FOB iz Pule, mlade pulske snage Kani Bastardi te zagrebački Mašinko. Također, platforma je bogatija i za još jedan kolektiv tj. Program Urban Penetration: New skills on the block. Radi se o parkour i free running ekipi Team Limitless koji će svoju prezentaciju imati 30. prosinca na platou ispred multimedijalnog centra Svetih srca.

"Zahvalni smo na prilici koju smo dobili i što nas je udruga Seasplash prepoznala i nadamo se da ćemo zajedničkim snagama promovirati jednu novu vještinu tj. vrstu ekstremnog sporta te tako za iduću godinu organizirati i natjecanje u parkouru i free runningu.", objasnio je Momčilo.

Tim Sesplash platforme je i ove godine opipao bilo Pule te se potrudio proširiti i obogatiti prazničke dane događanjima koji će publici predstaviti niz domaćih i regionalnih bendova. Isti je slučaj s dosadašnjim događajem Showcase koji ove godine postaje ShowClash, a koji će se održati na Božić u Titovom parku.
"Nastao na temeljima glazbenog programa Showcase koji je začet pod kapom udruge Seasplash te zamišljen kao platforma za mlade i neafirmirane DJ-je i producente koji pokrivaju glazbene stilove bass scene. U Titovom parku će se održati clash odnosno natjecanje i “sudar” kultura i stilova sudionika pulske bass scene, a o pobjednicima natjecanja odlučit će publika.", istakli su Marin Režić i 207.

Sam početak Platforme će obilježiti skate natjecanje Keep it real, u subotu, 16. prosinca na skate parku Rojc i u klubu Kotač, 29. prosinca na redu C.U.B.E. breakdance i hip-hop natjecanje u klubu Uljanik, a cijeli, a dvotjedni niz događanja tradicionalno će zatvoriti proslava Nove godine na tri pozornice u Zerostrasse tunelima i u parku Petra Krešimira IV pod nazivom Sub Day Zero.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Zgrabi Oranž za samo 7 eura i uzmi 20 € na Woltu te 15 € na Horizont Shopu! Ni to nije sve!
ORANŽ EUFORIJA

Zgrabi Oranž za samo 7 eura i uzmi 20 € na Woltu te 15 € na Horizont Shopu! Ni to nije sve!

Osim godišnjeg pristupa ekskluzivnom sadržaju na dar dobivate kupone za shopping i usluge vrijedne 92 eura, među kojima su kupon za Wolt od 20 €, Lidl kupon od 15 €, Horizont Shop kupon od 15 € te mnogi drugi

Nezaboravan proljetni odmor na zlatnom otoku Krku
PROMO

Nezaboravan proljetni odmor na zlatnom otoku Krku

Aktivan obiteljski odmor želja je sve većeg broja gostiju, a u Hotelu Park Punat čeka vas pravi sportski spektakl!
U građevinarstvo i arhitekturu stiže nova era luksuza
PROMO

U građevinarstvo i arhitekturu stiže nova era luksuza

Jeste li kad čuli za tihi i održivi luksuz? Ante Vrban, nagrađivani arhitekt iz Šibenika, predviđa da će upravo ti pojmovi postati budućnost u izgradnji.