Obavijesti

News

Komentari 89

Pregazio djevojčicu i naoružan pljačkao: Sad je pao zbog krađe

Pregazio djevojčicu i naoružan pljačkao: Sad je pao zbog krađe
1

Elvis Tahirović (37) 2001. autom je usmrtio djevojčicu u Zagrebu. Više desetaka puta su ga kazno prijavljivali, a sada je u Remetincu jer je iz trgovine ukrao više parfema

VIDEO

Istražna sutkinja Županijskog suda u Zagrebu poslala je Elvisa Tahirovića na mjesec dana u istražni zatvor kako ne bi imao priliku ponoviti nedjelo. Starog poznanika policije sumnjiče da je 23. prosinca 2017. u Svetom Ivanu Zelini iz trgovine ukrao više parfema vrijednih par tisuća kuna. Nakon krađe je pobjegao. Policija mu je ušla u trag i uhitila ga. 

Tahirović je u travnju 2014. na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu nepravomoćno bio osuđen na dvije i pol godine zatvora zbog dvije provale.

Dokazano je da je u rujnu i listopadu 2013. provalio u dva stana u Zagrebu i odnio nakit, mobitele, kartice... Tada mu je određena i sigurnosna mjera liječenja od ovisnosti.

U središte pozornosti došao je 2001. nakon što je s nepunih 20 godina, pijan i bez vozačke dozvole neregistriranim Fordom projurio kroz crveno svjetlo na semaforu i na pješačkom prijelazu pregazio curicu (12). Na prvom je suđenju dobio osam godina zatvora, ali mu je na ponovljenom to smanjeno na dvije i pol.  Pet mjeseci prije te nesreće u Opatiji je naletio na skupinu pješaka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Do svoje 20. godine nakupio je 68 kaznenih djela, a u prometu je nastavio divljati i godinama poslije. Tako je u kolovozu 2006. godine pijan desetka minuta u Fiat Bravu bježao zagrebačkoj policiji dok ga nisu uhitili.  Zbog vožnje posuđenog automobila u pijanom stanju bez vozačke dozvole, prevelike brzine te bijega s mjesta nesreće  na Prekršajnom sudu u Selskoj kažnjen je s  30.000 kuna. 

Dan ranije opljačkao je benzinsku postaju  Euro-Petrola u Sesvetama. Maskiran i naoružan s dva pištolja upao je u postaju, pucao u strop te pokupio novac i bonove za mobitel u vrijednosti tri tisuće kuna. Na zagrebačkom Županijskom sudu 2007. je za to razbojstvo osuđen na četiri godine zatvora a  izrekli su mu i mjeru i obaveznog psihijatrijskog liječenja kao i liječenje od ovisnosti o alkoholu i narkoticima.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 89
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'
VELIKA POTRAGA U SRBIJI

Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'

Na istoku Srbije od utorka poslijepodne traje potraga za Dankom Ilić (2). Traže je stotine volontera i policajaca, teren pretražuju i rudari. Pomoć nudi i naš HGSS