Obavijesti

News

Komentari 114

Pregazio ih je na Kvatriću: 'Od zračnih jastuka nije vidio ljude'

Pregazio ih je na Kvatriću: 'Od zračnih jastuka nije vidio ljude'
16

SUĐENJE: Nikola Kovačević se s 2,16 promila jureći 108 kilometara na sat zabio u skupinu pješaka te usmrtio bračni par iz Dubrovnika Ljiljanu (61) i Aleksandra Kusalovića (67)

VIDEO

U nesreći su se aktivirali vozački i suvozački zračni jastuk, kao i desna bočna zračna zavjesa. Oni su se sigurno otvorili kad je vozilo udarilo u zaštitnu ogradu nogostupa. Prilikom aktiviranja zračnog jastuka, vozač ne vidi što se događa ispred njega, kazao je prometni vještak dipl. ing. Zvonko Ivašić.

On je u četvrtak na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu svjedočio na suđenju Nikoli Kovačeviću (26) za izazivanje prometne nesreće na zagrebačkom Kvatriću 11. travnja prošle godine.

Terete ga da se vozeći 108 kilometara na sat zabio u skupinu pješaka te usmrtio bračni par iz Dubrovnika Ljiljanu (61) i Aleksandra Kusalovića (67), a još dvoje ljudi je ozlijeđeno. Nakon nesreće, počeo je trčati u smjeru suprotnom od unesrećenih zbog čega je optužen i za nepružanje liječničke pomoći.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:59

Kovačević je na sudu priznao krivnju za izazivanje prometne nesreće, no tvrdi da nije bježao s mjesta nesreće. Njegova obrana pokušava dokazati da pješake od zračnih jastuka koji su se aktivirali nije vidio, a da u stanju kakvom je bio, nije ni bio sposoban pomoći unesrećenima.

Sud je stoga pozvao i psihijatrijskog i toksikološkog vještaka. Toksikologinja dr. med. Ranka Ferček izračunala je da je Kovačević u trenutku nesreće imao najmanje 2,16 promila alkohola u organizmu. Rekla je da pri toj koncentraciji dolazi do značajnih poremećaja u percepciji stvari i motorici, javljaju se smetnje u vizualnom opažanju, mrlje pred očima, a bitno je poremećena i fina motorika.

- Osoba je sklona i neadekvatnom razumijevanju događaja - rekla je dr. Ferček. Komentirala je i neurološki nalaz okrivljenog direktno nakon nesreće u kojemu stoji da je pri svijesti, jasno se sjećao događaja, bio je mirnog ponašanja i jasnog predočavanja. Od drugih simptoma bazdio je na alkohol, a njegovo pijanstvo odavao je i nesiguran hod te nesigurna fina motorika.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 114
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a