Obavijesti

News

Komentari 9

'Pregovoramo s Panturistom, ali je bitno da autobusi voze'

'Pregovoramo s Panturistom, ali je bitno da autobusi voze'
1

Zbog odluke Panturista, koji je odlučio ukinuti 72 autobusne linije, Osječko-baranjska županija očekuje da se u rješavanje problema uključe mjerodavna ministarstva i Vlada

VIDEO

 Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković izjavio je u četvrtak kako se u ovom trenutku još ne zna kakvo će se rješenje naći s Panturistom, osječkom prijevozničkom tvrtkom koja je početkom ovoga tjedna ukinula 72 autobusne linije u Slavoniji i Baranji, ali i naglasio kako je bitno da sada autobusi opet voze.

 Novinarima koje je pred početak sjednice Vlade zanimalo hoće li novonastalu situaciju s autobusnim prijevoznikom platiti porezni obveznici Butković je rekao kako se u cijeloj situaciji mora vidjeti koje je rješenje.

 "U ovom trenutku razgovarali smo s prijevoznikom koji vrši djelatnost prijevoza linija na tom području, zajedno sa županom, znači kod premijera i oni će danas normalno uspostaviti liniju, otvorit ćemo razgovore i vidjet ćemo što je rješenje u toj cijeloj situaciji", kazao je.

 "Još ne znamo u ovom trenutku kakvo će se rješenje naći, bitno je da oni voze i zaista nije u redu da se samo preko noći linije zaustave i da se ne vozi. Znači, postoje linije koje su redovne, koje su na neki način definirane i u tom smislu ne možemo dozvoliti da nam netko preko noći ne vozi ljude na tom području", dodao je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

 Istaknuo je kako "tu nema koncesija", već je riječ o usklađivanju linija koje ide preko Gospodarske komore, a priprema se u Ministarstvu prometa, pa je iz tog razloga i pozvan prijevoznik da nastavi prijevoz i da radi kao do sada.

"Razumijem da netko nema računice ili matematike, ali nije sve u matematici", rekao je Butković. 

 Upitan je li realno da u svako selo dođe autobusna linija, ministar ističe kako je to dosta kompleksan problem.

"Preko Ministarstva znanosti i tehnologije sufinancira se prijevoz učenika i studenata i osnovnoškolaca i to je u redu, ali sad to treba vidjeti da li se možda taj linijski promet i taj subvencionirani poklope u jedan. To su stvari koje moramo razmotriti", istaknuo je.

 Zbog odluke Panturista, osječke prijevozničke tvrtke koja je početkom ovoga tjedna zbog nerentabilnosti odlučila ukinuti 72 autobusne linije, Osječko-baranjska županija očekuje da će se uz već poduzete mjere u rješavanje problema uključiti mjerodavna ministarstva i Vlada.

 Novinari su ministra pitali i je li svjestan da će sada svi, kada je tunel Sveti Ilija dao besplatno građanima, tražiti nešto besplatno, odnosno kako je moguće da će nakon toga i još neke županije tražiti nešto takvo. Butković je poručio kako je to tunel Sveti Ilija, da nije autocesta, odnosno da nije ukinuta naplata na autocestu niti je smanjena.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda