Obavijesti

News

Komentari 3

Preizborna anketa u Sloveniji: Janšin SDS vodi, Šarc drugi

Preizborna anketa u Sloveniji: Janšin SDS vodi, Šarc  drugi

Prema anketi i projekcijama iz nje, u parlament bi se trebali uvrstiti još i Ljevica (L) Luke Meseca, Demokratska stranka umirovljenika (DESUS) Karla Erjavca i demokršćanska Slovenija (NSI) Mateja Tonina

VIDEO

Tri stranke i dalje su u prednosti pred ostalima koje se na izborima 3. lipnja bore za ulazak u parlament i među njima treba tražiti osnovu za sastav buduće vladajuće koalicije, pokazala je nova anketa koju je agencija Mediana napravila za RTV Slovenija, a objavila u petak, devet dana pred izlazak na biračka mjesta oko 1,6 milijuna slovenskih birača.

U vodstvu je i dalje Slovenska demokratska stranka (SDS) Janeza Janše koja bi u sadašnjem trenutku dobila 15 posto glasova, druga je Lista Marjana Šarca (LMŠ) s 10 posto, a treći su Socijalni demokrati (SD) Dejana Židana s 4,8 posto.

Janšina i Šarčeva lista otprilike su na istoj poziciji po potpori birača kao i u prošlotjednoj anketi Mediane izvedene na 1100 ispitanika, dok je znatno pao rejting socijaldemokrata koji su prošlog tjedna imali potporu 6,5 posto birača.

Prema anketi i projekcijama iz nje, u parlament bi se trebali uvrstiti još i Ljevica (L) Luke Meseca, Demokratska stranka umirovljenika (DESUS) Karla Erjavca i demokršćanska Slovenija (NSI) Mateja Tonina, dok prelazak 4-postotnog izbornog praga za dobivanje zastupničkih mjesta za ostale stranke nije izgledan.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Anketa Mediane pokazala je da Janšina stranka ima najviše potpore među biračkim tijelom koje izjavljuje da će sigurno izaći na izbore jer među njima uživa 20-postotnu potporu, ali da stranci kad je riječ o preferencijama ostalih stranačkih čelnika nedostaje potreban koalicijski potencijal jer je smatraju previše usmjerenom prema krajnjom desnom rubu političkog spektra.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.