Obavijesti

News

Komentari 5

Prekinuli su bojkot nastave u Tehničkoj školi u Vukovaru

Problem bojkota riješen je na način da je Gordana Bujišić, dekanica Veleučilišta L. Ružička, ponudila prostorije veleučilišta u vrijeme kada će se tamo održavati ispiti

VIDEO

Poslije dva tjedna bojkota učenici Tehničke škole Nikola Tesla iz Vukovara u ponedjeljak će ponovno sjesti u školske klupe i nastaviti s nastavom. Problem bojkota riješen je tako da je Gordana Bujišić, dekanica Veleučilišta Lavoslav Ružička, ponudila prostorije veleučilišta u vrijeme kada će se tamo održavati ispiti.

- Riječ je o dvije obrazovne institucije i normalno je, ako imamo mogućnosti, da im pomognemo kako i koliko možemo. Studenti do petka imaju nastavu, a tada im započinju ispiti i bit će dovoljno praznog prostora za smještaj učenika iz Tehničke škole. Nastava na Veleučilištu započinje početkom ožujka, a nadamo se da će do tada i obnova Tehničke škole biti završena - rekla je Bujišić. Zadovoljan je rješenjem i ministar Željko Jovanović koji je večeras došao u Vukovar i obratio se brojnim okupljenim roditeljima.

- Zadovoljan sam i sretan jer smo zahvaljujući dekanici Gordani Bujišić pronašli rješenje kojim ćemo omogućiti djeci da sljedećih mjesec dana pohađaju nastavu u normalnim i kvalitetnim uvjetima. Ima tu i neke simbolike, Tesla i Ružička zajedno - rekao je Jovanović. Najavio je da će njegovo ministarstvo svakodnevno tražiti izvješća od izvođača radova o dinamici poslova na obnovi škole.

- Imamo od njih uvjeravanja da će radovi biti završeni tijekom veljače. Uvjeren sam da će u tih mjesec dana privremeni smještaj učenika prerasti u stalni i da će se učenici Tehničke škole početkom ožujka preseliti u obnovljene prostore - rekao je Jovanović. Zadovoljni su ponuđenim rješenjem i roditelji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ovo nije najsretnije rješenje, ali je u ovim uvjetima, kada nismo imali alternativu, bilo jedino moguće rješenje. Nažalost, za nas roditelje bojkot nastave bio je jedini mogući način da pronađemo neko rješenje da nam djeca pohađaju nastavu u normalnim uvjetima. Prostori Veleučilišta moderno su i kvalitetno opremljeni i tamo našoj djeci ništa neće nedostajati - poručila je Dragana Đorđević, predsjednica Vijeća roditelja koje je i vodilo sve akcije oko bojkota nastave. 

U sljedeća 2-3 dana ravnatelj škole Đorđe Lukić s dekanicom Veleučilišta mora riješiti tehničke i organizacijske probleme kako bi nastava već u ponedjeljak krenula svojim punim tempom. Tehnička škola Nikola Tesla broji 474 učenika i ima 37 razreda koji bi svi trebali nastavu pohađati u prostorijama Veleučilišta. Ako to ne bude dovoljno, imaju i sedam slobodnih učionica u OŠ Blage Zadre.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a