Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
5 komentara

Prekinuli su bojkot nastave u Tehničkoj školi u Vukovaru

Problem bojkota riješen je na način da je Gordana Bujišić, dekanica Veleučilišta L. Ružička, ponudila prostorije veleučilišta u vrijeme kada će se tamo održavati ispiti

5 komentara

Poslije dva tjedna bojkota učenici Tehničke škole Nikola Tesla iz Vukovara u ponedjeljak će ponovno sjesti u školske klupe i nastaviti s nastavom. Problem bojkota riješen je tako da je Gordana Bujišić, dekanica Veleučilišta Lavoslav Ružička, ponudila prostorije veleučilišta u vrijeme kada će se tamo održavati ispiti.

- Riječ je o dvije obrazovne institucije i normalno je, ako imamo mogućnosti, da im pomognemo kako i koliko možemo. Studenti do petka imaju nastavu, a tada im započinju ispiti i bit će dovoljno praznog prostora za smještaj učenika iz Tehničke škole. Nastava na Veleučilištu započinje početkom ožujka, a nadamo se da će do tada i obnova Tehničke škole biti završena - rekla je Bujišić. Zadovoljan je rješenjem i ministar Željko Jovanović koji je večeras došao u Vukovar i obratio se brojnim okupljenim roditeljima.

- Zadovoljan sam i sretan jer smo zahvaljujući dekanici Gordani Bujišić pronašli rješenje kojim ćemo omogućiti djeci da sljedećih mjesec dana pohađaju nastavu u normalnim i kvalitetnim uvjetima. Ima tu i neke simbolike, Tesla i Ružička zajedno - rekao je Jovanović. Najavio je da će njegovo ministarstvo svakodnevno tražiti izvješća od izvođača radova o dinamici poslova na obnovi škole.

- Imamo od njih uvjeravanja da će radovi biti završeni tijekom veljače. Uvjeren sam da će u tih mjesec dana privremeni smještaj učenika prerasti u stalni i da će se učenici Tehničke škole početkom ožujka preseliti u obnovljene prostore - rekao je Jovanović. Zadovoljni su ponuđenim rješenjem i roditelji.

- Ovo nije najsretnije rješenje, ali je u ovim uvjetima, kada nismo imali alternativu, bilo jedino moguće rješenje. Nažalost, za nas roditelje bojkot nastave bio je jedini mogući način da pronađemo neko rješenje da nam djeca pohađaju nastavu u normalnim uvjetima. Prostori Veleučilišta moderno su i kvalitetno opremljeni i tamo našoj djeci ništa neće nedostajati - poručila je Dragana Đorđević, predsjednica Vijeća roditelja koje je i vodilo sve akcije oko bojkota nastave. 

U sljedeća 2-3 dana ravnatelj škole Đorđe Lukić s dekanicom Veleučilišta mora riješiti tehničke i organizacijske probleme kako bi nastava već u ponedjeljak krenula svojim punim tempom. Tehnička škola Nikola Tesla broji 474 učenika i ima 37 razreda koji bi svi trebali nastavu pohađati u prostorijama Veleučilišta. Ako to ne bude dovoljno, imaju i sedam slobodnih učionica u OŠ Blage Zadre.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message