Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Preklinje doktore da ga ubiju jer je paraliziran već 6 godina

Muškarac je 2005. godine imao moždani udar, nakon kojeg se ostao "zaključan u svom tijelu". Potpuno je ovisan o drugima, a komunicirati može samo trepćući

Sky News
Foto: Sky News
193 komentara

Tony Nicklinson (57) iz Velike Britanije paraliziran je od vrata prema dolje te će od suca zatražiti dozvolu da mu liječnici legalno izvrše eutanaziju. Muškarac je 2005. godine imao moždani udar, nakon kojeg se ostao "zaključan u svom tijelu". Potpuno je ovisan o svojoj obitelji, a komunicirati s ljudima može samo trepćući, javlja Sky News.

Ipak, Tony je ubrojiv, a svoj život nakon 2005. godine opisuje dosadnim te kaže da više nema ni dostojanstva. Istaknuo je kako ga paraliza samo sprečava da ne počini samoubojstvo. Njegovu odvjetnici su sucima kazali kako bi trebali razmotriti mogućnost eutanazije, bez da se ikoga optužuje za ubojstvo.

- Jedino što mogu od života očekivati je to da umrem u mukama, što će moja obitelj morati bespomoćno gledati. Da se mogu kretati sigurno bih se ubio - rekao je Tony. Stručnjaci ipak kažu kako će se zbog njegovog slučaja postaviti brojna etička i moralna pitanja o eutanaziji. Dodaju kako u Velikoj Britaniji ne postoji zakon koji dopušta eutanaziju.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message