Obavijesti

News

Komentari 39

Preko 150 kamiona paraliziralo promet u Zagrebu: Dosta nam je što satima čekamo na granici

Preko 150 kamiona paraliziralo promet u Zagrebu: Dosta nam je što satima čekamo na granici
7

U jutarnjim satima na cestama Zagreba i okolice brojni vozači kamiona su odlučili protestirati. Izašli su na ceste i vozili usporeno u kolonama, prebacivali iz trake u traku i zaustavljali promet

VIDEO

Vozači kamiona su izašli na ceste i protestirali po Zagrebu i okolici od 7 sati u ponedjeljak. 

- Krajnje je vrijeme da Vlada prihvati razumne prijedloge naših prijevoznika artikuliranih kroz Udrugu hrvatskih cestovnih prijevoznika, a koje Udruga Glas poduzetnika u cijelosti podržava. Vlada treba napraviti sve da prijevoznici ne čekaju danima za prijelaz na graničnim prijelazima. Naglašavam i da je cijeli sustav prereguliran, da je nemoguće plaćati sve nebulozne parafiskalne namete i vrijeme je da se i glas prijevoznika čuje -  rekao je predsjednik UGP-a Hrvoje Bujas i najavio prosvjed. 

Udruga hrvatskih cestovnih prijevoznika i Udruga Glas poduzetnika organizirale su prosvjed koji je sa 150 do 200 kamiona djelomično usporio i zatvorio promet. 

Policija je potvrdila nekoliko dojava ujutro, no oko 9.30 sati se promet normalizirao. 

POGLEDAJTE VIDEO: Prosvjed vozača kamiona

Pokretanje videa...

Kamioni 00:45

Javio se i potpredsjednik Udruge hrvatskih cestovnih prijevoznika Vladimir Jurčić i naglasio da u prosvjedu sudjeluje od 150 do 200 kamiona. 

Prosvjed je počeo u 7 sati i trajat će dok svaki kamion ne prođe zadanu rotaciju.

Vozači su vozili u kolonama i paralelno jedan od drugoga. 

Na Aveniji Dubrovnik vozači su zauzeli sve tri trake i usporavali promet. Iza njih se stvorila kolona koja je tim dijelom trajala nekoliko minuta. 

- Trajalo je nekoliko minuta, ali se kolona raspetljavala malo duže. Dolazili su u čak dva do tri vala- ispričao je čitatelj s Avenije Dubrovnik. 

Osim Avenije Dubrovnik, vozači su viđeni i na Slavonskoj aveniji, zaobilaznici kod Buzina, u Dubravi, Branimirovoj ulici i Sesvetama. 

Na zaobilaznici su stajali na skroz desno na zaustavnoj traci, promet je bio usporen, a neki vozači su se okrenuli i vraćali natrag kada su vidjeli gužvu. 

- Vozač se taman spuštao autom da će se priključit i kada je vidio kolonu kamiona, samo se 'prešaltao' i krenuo u rikverc - ispričao je čitatelj sa zaobilaznice. 

Ponedjeljkom ujutro je svugdje prometno, ali najviše na Slavonskoj aveniji. Vozači su bili dosta nemirni i nervozni, a protest vozača kamiona nije pomogao. 

- Vozili smo se u toj gužvi nekih 15 minuta, ostali vozači nisu trubili, ali je bilo klasično u prometu kao i inače. Ovih prvih par kamiona je bilo dosta glasno- rekla je čitateljica sa Slavonske avenije. 

- Na Slavonskoj sam bio u 7 ujutro, bilo je oko 150 kamiona. Prebacivali su se iz trake u traku i usporavali promet. Vozili su i jedan pored drugoga. Kolone su bile kilometarske, baš je bilo strašno - nadodala je još jedna čitateljica sa Slavonske. 

U podne je najavljena konferencija za novinare ispred Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

ZAHTJEVI PROSVJEDNIKA

Prijevoznici zahtijevaju uređenje prometovanja preko granica sa Slovenijom, ukidanje obveznog članstva u komorama, a posebno Hrvatskoj gospodarskoj komori i Hrvatskoj obrtničkoj komori, te ukidanje parafiskalnih nameta.

Također traže uključivanje svih hrvatskih cestovnih prijevoznika u krug ovlaštenika na gospodarske mjere pomoći vezano za epidemiju koronavirusa, i to po kriteriju pada prometa i/ili prihoda, a ne po dosadašnjem kriteriju šifre djelatnosti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa