Obavijesti

News

Komentari 345

Plenković: Imamo nove dokaze da je ilegalnih dnevnica bilo još

Plenković: Imamo nove dokaze da je ilegalnih dnevnica bilo još
1

Nakon što je u javnosti objavljena afera 'Dnevnice' sam zamolio nadležne službe u okviru Vlade da uz trojicu savjetnika Zorana Milanovića pogledaju i druge putne naloge, rekao je premijer

VIDEO

Uz premijera Andreja Plenkovića na izvanrednoj konferenciji bio je i glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan, a govorili su o aferi 'Dnevnice'.

- Nakon što je u javnosti objavljena afera 'Dnevnice' sam zamolio nadležne službe u okviru Vlade da uz trojicu savjetnika Zorana Milanovića pogledaju i druge putne naloge. Utvrdili su da postoji još mnoštvo nepravilnosti vezano uz putne naloge - kazao je premijer Plenković i dodao kako je zamolio Cvitana da DORH preuzme slučaj. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

05:36

- To se zbivalo i nakon mandata premijera Milanovića - kazao je premijer koji kaže da je sve predmet istrage pa ne može potvrditi nikakve detalje niti dodavati informacije. 

Nije htio odgovoriti niti na pitanje je li se to nastavilo u vladi Tihomira Oreškovića. Više informacija nije davao ni Cvitan koji je samo kazao kako se potencijalno radi o zlouporabi položaja i krivotvorenje službene isprave.

Pod istragom i Plenkovićeva Vlada?

Kako N1 neslužbeno doznaje, istražuju se i putni nalozi napisani i za savjetnike premijera Andreja Plenkovića.

Sporni putni nalozi uglavnom su izdavani na putovanja u Švicarsku, jer su dnevnice najveće za putovanje u tu zemlju, odmah nakon vrlo udaljenih Singapura i SAD-a.

 

Premijer Andrej Plenković sazvao izvanrednu konferenciju u Banskim dvorima ne želeći otkriti o čemu je riječ Reporter: Nikol Zagorac

Posted by 24sata on Monday, March 6, 2017

Dinka Cvitana novinari su zaustavili nakon konferencije ispred zgrade Vlade. Ponovio je da DORH provodi istragu na zahtjev Vlade i da prije toga nisu ništa znali.

- Čim provedemo istragu činjenice ćemo iznijeti javnosti. Ne mogu govoriti kada je bilo i što je bilo, radimo ozbiljno i odgovorno svoj posao - rekao je kratko Cvitan. 

Komentirao je i konkretni slušaj Tomislava Sauche:

- Ta istraga ide dalje, a istraga može završiti ili obustavom istrage ili pokretanjem optužnice, trećeg nema.

Podsjetimo, USKOK je pokrenuo istragu protiv Tomislava Sauche, bivšeg savjetnika premijera Milanovića, kojeg sumnjiče da je lažiranjem putnih naloga državni proračun oštetio za malo više od pola milijuna kuna. Istragu je USKOK pokrenuo temeljem podataka iz Izvješća Državnog ureda za reviziju o radu Vlade u 2015. godini. 

Saucha je u Remetincu proveo tjedan dana kako ne bi utjecao na svjedoke, a iskaz je policiji dao i bivši premijer. Nakon afere Saucha je izašao iz SDP-a, ali je nastavio dolaziti na posao u Sabor kao nezavisni zastupnik. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 345
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca