News

Komentari 69

Premijer o Crkvi: Svi moraju poštovati hrvatske zakone!

Premijer o Crkvi: Svi moraju poštovati hrvatske zakone!

Skupina prosvjednika na Markovom trgu ispred crkve svetog Marka je nastojala aktualnoj Vladi skrenuti pažnju na nedavne izjave nadbiskupa Želimira Puljića

Premijer Zoran Milanović u četvrtak je na upit skupine prosvjednika na Markovom trgu, koji su ga pitali kako Vlada misli prisiliti Crkvu da poštuje zakone, rekao kako svi moraju poštovati hrvatske zakone. Tportal javlja kako je skupina prosvjednika na Markovom trgu ispred crkve svetog Marka nastojala aktualnoj Vladi skrenuti pažnju na izjave nadbiskupa Želimira Puljića, kojima je relativizirao slučajeve pedofilije među svećenicima. 

Prosvjednici su nakon sjednice Vlade dočekali ministre kako bi im poručili da moraju štititi djecu od zlostavljanja. Ministre su pitali i bi li stvari bile drugačije da se radi o njihovoj djeci, ali odgovore nisu dobili. 

Na izjave Želimira Puljića još nitko nije reagirao iz vladajućih krugova. Prosvjednicima se obratila samo ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić te je rekla kako se ona godinama bori za prava djece te kako je posao procesuiranja zlostavljača na pravosuđu i policiji.

>>> Više pročitajte OVDJE

Najčitaniji članci