Obavijesti

News

Komentari 44

Premijer Orešković i Željko Reiner čestitali praznik rada

Premijer Orešković i Željko Reiner čestitali praznik rada
1

Prava radnika, gubitak radnih mjesta i neredovita isplata plaća i danas su aktualna pitanja, naveo je predsjednik Hrvatskoga sabora te istaknuo da trebamo korjenite promjene

VIDEO

Predsjednik Vlade Tihomir Orešković čestitao je građankama i građanima Republike Hrvatske Međunarodni praznik rada ističući da Vlada pokretanjem reformi i ulaganja te stvaranjem bolje poduzetničke klime u državi želi ubrzati rast gospodarstva, stvarajući istodobno pravednu socijalnu državu koja štiti najugroženije građane.

"Prioritet Vlade Republike Hrvatske je poboljšati gospodarsku situaciju u Hrvatskoj i na tome svakodnevno radimo. Pokretanjem reformi i ulaganja i stvaranjem bolje poduzetničke klime u državi želimo ubrzati rast gospodarstva, stvarajući istodobno pravednu socijalnu državu koja štiti najugroženije građane", ističe premijer Orešković u čestitki.

Poručio je da Vlada u tim nastojanjima želi otvoren i konstruktivan dijalog sa socijalnim partnerima jer se samo zajednički mogu provesti ključne promjene kojima se želi postaviti temelje za dugoročni i održivi gospodarski rast koji donosi stvaranje novih radnih mjesta, bolje plaće i viši standard. 

"U tim nastojanjima želimo otvoren i konstruktivan dijalog sa socijalnim partnerima, jer samo zajednički možemo provesti ključne promjene nužne za boljitak naše domovine Hrvatske. Njima ćemo postaviti temelje za dugoročni i održivi gospodarski rast koji donosi stvaranje novih radnih mjesta, bolje plaće, viši standard i u konačnici dostojanstven život od poštenog rada za sve hrvatske građane", poručio je premijer Tihomir Orešković čestitavši građanima u ime Vlade RH Međunarodni praznik rada. 

Građanima čestitao i Reiner

Predsjednik Hrvatskoga sabora akademik Željko Reiner čestitao je građankama i građanima Republike Hrvatske Međunarodni praznik rada poručivši da je društveni konsenzus pravi put za napredak i gospodarski oporavak Hrvatske jer se zajedničkim naporima i voljom možemo suprostaviti krizi te stvoriti bolje ozračje i otvoriti nove mogućnosti za hrvatske građane. 

U čestitki je podsjetio da su povijesne borbe radnika, sve njihove težnje i snovi pretočene u jedan datum, a to je 1. svibnja - Međunarodni praznik rada. "Ovaj dan nam je  spomen na velike radničke prosvjede održane 1. svibnja 1886. godine u Chicagu na kojima je prosvjedovalo oko 40.000 radnika ističući zahtjeve simbolizirane u tri osmice: 8 sati rada, 8 sati odmora i 8 sati kulturnog obrazovanja. Naime, tog dana u sukobima s policijom poginulo je više radnika, a osmero ih je osuđeno na smrt." 

Prava radnika, gubitak radnih mjesta i neredovita isplata plaća i danas su aktualna pitanja, naveo je predsjednik Hrvatskoga sabora Reiner te istaknuo da Hrvatska treba korjenite promjene i učinkovite reforme.

"No, provedba reformi zahtjeva odricanja i promjenu pristupa kako prema našim svakodnevnim navikama tako i prema radu, a realizacija nije moguća ako ne postoji društveni konsenzus. Siguran sam da je to pravi put za napredak i gospodarski oporavak Hrvatske.  Zajedničkim naporima i voljom možemo se suprostaviti krizi te  stvoriti bolje ozračje i otvoriti nove mogućnosti za naše građane", poručio je Reiner. 

U čestitki je podsjetio da je blagdan sv. Josipa Radnika papa Pio XII. odredio da se slavi upravo na 1. svibnja 1955. godine, na dan "koji  je cijeli svijet rada izabrao kao svoj praznik".

"Neka nam i ovaj blagdan bude  poticaj za vjeru i istrajnost, a sve u korist za bolje životne prilike te uspostavi gospodarski razvijene, socijalno osjetljive i društveno pravedne Hrvatske", istaknuo je  predsjednik Sabora Željko Reiner koji je u ime Hrvatskog sabora i u svoje osobno svim radnicama i radnicima čestitao Međunarodni praznik rada.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa