Obavijesti

News

Komentari 60

'Moramo zaštititi interese ako je u poslu oko Ine bilo mita'

'Moramo zaštititi interese ako je u poslu oko Ine bilo mita'
7

Premijerka je u nedjelju u Kninu odgovorila na upit da komentira izjavu mađarskog veleposlanika Ivana Gabora da Bruxelles neće prihvatiti izmjenu zakona o Ini

VIDEO

Premijerka Jadranka Kosor položila je u nedjelju kamen temeljac za Crkvu Gospe Velikog Hrvatskog Krsnog Zavjeta u Kninu. Vlada je za izgradnju Crkve izdvojila oko 10 milijuna kuna.  Nakon toga je otišla u Oćestovo u pojest obitelji Lošić čija je kuća oštećena prilikom eksplozije u vojnom skladištu Pađene. Obitelji su oštećeni krov i prozori na kući. Vinka i Duško Lošić požalili su se kako im je krava zbog stresa ostala bez mlijeka te da su nekim mještanima životinje uginule od šoka. Vinka je pohvalila vojsku koja će im doći popraviti krov.

- Vlada će iz proračunske osnove izdvojiti 500.000 kuna kojima će financirati popravljanje oštećenih kuća - rekla je Kosor. Osvrnula se i na izjavu HDZ-ovke Đurđice Sumrak vezane za nasilje. Kosor je rekla kako za sve treba pitati Sumrak. Kosor se osvrnula i  na izjavu Zorana Milanovića da HDZ vodi prljavu kampanju. Rekla je kao su SDP-ovci Jovanović, Linić, Opačić i Stazić prvi u redovima onih koji blate HDZ te da su SDP-ovci zadnji koji bi trebali govoriti o prljavoj kampanji. 

- Evo npr. Ivan Zvonimir Čičak iz HHO-a je doživio neviđene uvrede jer se dotakao nepravilnosti u djelovanju SDP-a - rekla je Kosor.  

Premijerka Kosor odgovorila je na upit da komentira izjavu mađarskog veleposlanika Ivana Gabora da Bruxelles neće prihvatiti izmjenu zakona o Ini.

- Mi ćemo ovog tjedna na sjednici vlade uputiti prijedlog izmjene zakona prema kojem nitko osim Hrvatske neće moći imati više od 49 posto dionica Ine. To je važna odluka u zaštiti strateških nacionalnih interesa, a sigurni smo da će to svi podržati u trenutku kada je DORH podigao optužnicu vezanu za primanje mita. Naime, ako postoji sumnja da je posao oko Ine učinjen na temelju korupcije, odnosno primanja i davanja mita, onda država mora zaštiti svoje interese. To će biti tako dok ne saznamo presudu za ovaj slučaj. Vjerujem da Mađarska razumije što znači zaštiti nacionalne interese, kao i sve članice EU. Veleposlanik Mađarske je govorio o normalnim uvjetima, no ovdje se radi, prema mišljenju DORH-a, o primanju i davanju mita, a ne sjećam se da je ovakvog slučaja ikada bilo. Stoga u zaštiti nacionalnih interesa jednako moraju postupati i DORH i Vlada i mi to ne možemo mirno gledati - rekla je Jadranka Kosor.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 60
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!
S PRVOG KATA

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!

Policija iz Našica jutros oko 7 sati je pokušala realizirati dovedbeni nalog koji je Županijski sud u Osijeku raspisao za 47-godišnjakom kojeg je trebalo dovesti u Zatvor u Zagrebu
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca