Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
84 komentara

Preminuo dječak (9) kojega je čuvala majka kojoj je oduzet

Dječak je u trećoj godini života oduzet majci zbog zanemarivanja, a Centar za socijalnu skrb procijenio je kako može boraviti s majkom tri mjeseca godišnje

Foto: Dino Stanin/PIXSELL
84 komentara

Nazvali su me iz centra za socijalnu skrb i rekli da se dogodila nesreća. Odmah sam došla u zadarsku bolnicu, a on je prebačen u bolnicu u Splitu gdje je preminuo nakon dva-tri dana, rekla je udomiteljica Silvana Mezić. Riječ je o devetogodišnjem dječaku M.B. s DiGeorgeovim sindromom koji je preminuo 2017. godine. Kako piše Zadarski.hr smrt je nastupila od posljedica ozljede mozga zadobivenih u padu na pločice tijekom ljetnih praznika koje je provodio s biološkom majkom.

ZAŠTO JE SUSTAV ZAKAZAO? Presuda roditeljima s Paga bila je alarm: Mogli ste spasiti djecu

Dječak je u trećoj godini života oduzet majci zbog zanemarivanja te je živio kod udomiteljice Silvane Mezić. U veljači 2016. godine Centar za socijalnu skrb u Zadru htio je dječaka oduzeti udomiteljici i smjestiti ga u Caritasov dom za djecu s teškoćama u razvoju jer je, kako je rekla ravnateljica Centra Vesna Burčul, Mezić ponekad kontaktirala s njegovom biološkom majkom te dijete ostavljala na čuvanje rodici. 

- Pokušaj Centra da mi oduzme dijete zaustavila je, nakon moga istupa u medijima, tadašnja ministrica socijalne politike Bernardica Juretić. Dijete je ostalo kod mene, ali se u kolovozu 2017. godine dogodila strašna tragedija - rekla je Mezić za spomenuti portal. Naime, zadarski Centar je donio procjenu da može boraviti kod majke tri mjeseca godišnje, a njihovu odluku potvrdio je sud u Zadru. Tijekom njegovog boravka kod biološke majke dječak je pao na glavu i nekoliko dana kasnije preminuo u bolnici. 

SOCIJALNA RADNICA TVRDI: 'Starija kći je otišla, sama je to tražila radi odnosa s očuhom'

Vesna Burčul, šefica Centra za socijalnu skrb u Zadru, rekla je da sud ne mora prihvatiti preporuku Centra te da može odlučiti na temelju drugih činjenica. Dodala je da je policija istražila slučaj i da nije bilo razloga za podizanje kaznene prijave.     
 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message