Obavijesti

News

Komentari 107

Preokret: HDZ-ov kandidat za Zagreb ipak Drago Prgomet?

Preokret: HDZ-ov kandidat za Zagreb ipak Drago Prgomet?
1

Ništa od Mikulića i Brkića. Prema našim informacijama, Andrej Plenković je pozvao njih obojicu na razgovor na kojem je dogovoreno da kao kandidat ide Drago Prgomet

VIDEO

U  HDZ-u vrije i izgleda da se dogodio veliki preokret u izboru kandidata za gradonačelnika Zagreba. Prema neslužbenim informacijama, Drago Prgomet se predomislio i odlučio prihvatiti ponudu šefa HDZ-a Andreja Plenkovića. On će biti kandidat HDZ-a za gradonačelnika .

Još jučer su iz stranke stizale informacije da će kandidat HDZ-a ipak biti šef zagrebačkog HDZ-a Andrija Mikulić. No, prema našim informacijama, Plenković je pozvao i Mikulića i Milijana Brkića na razgovor na kojem je dogovoreno da kao kandidat ide Prgomet. 

- Sigurno nije točno da će Mikulić i Brkić ići na Zagreb. To i nije bila opcija, neki su puštali informacije kako bi imali političku prednost. Mikulić i Brkić nisu ni bili opcija – kaže sugovornik iz vrha HDZ-a. 

Ipak, informacija da ipak ide Prgomet šokirala je brojne i u stranci i u gradskom HDZ-u. Jučer su nam brojni sugovornici tvrdili da je gotova stvar i da će ipak ići Mikulić. Još prije par mjeseci se spekuliralo s tom opcijom, ali Prgomet nije htio ići u bitku ako ne kontrolira gradski HDZ. Iz gradskog HDZ-a su poručili da neće dopustiti "desant iz zraka na gradsku organizaciju". Sada će ipak izgleda popustiti.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Sve treba večeras potvrditi i gradski odbor HDZ-a, a do tad su svi u stranci zakopčani s informacijama. Nekoliko je razloga što je navodno Plenković nagovorio Prgometa. On bolje stoji u percepciji javnosti od Mikulića.

Time bi se riješio i tereta koalicije s Bandićem jer zna da će se Bruna Esih kandidirati kao nezavisna i kupiti im glasove kritizirajući upravo tu suradnju.

Posljednja je poruka Brkiću i Mikuliću da ipak ne mogu autonomno voditi zagrebački HDZ i na ovaj način smanjuje njihov utjecaj.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 107
VIDEO

Kerum 'poludio': Opara je nula, zlotvor, kokošar i je**vjetar...
'JA SAM POBJEDNIK'

Kerum 'poludio': Opara je nula, zlotvor, kokošar i je**vjetar...

LOKALNI IZBORI Kerum tvrdi da je pokraden: 'To nije viđeno ni u Zimbabveu, ni u Ugandi. Sram ih bilo, njihova predsjednika i sve njih. Ispričavam se gledateljstvu, ali njima nikako'

Čačić o Štromaru: "Napravio sam 32 škole, a on niti jednu"
NAKON POBJEDE NA IZBORIMA

Čačić o Štromaru: "Napravio sam 32 škole, a on niti jednu"

NIJE ZA NOVE IZBORE: Radimir Čačić razgovarao je s novinarom 24sata Borisom Rašetom i prokomentirao lokalne izbore, krizu u svojoj bivšoj stranci HNS-u kao i krizu Vlade
Metkovac i nesuđeni fratar je novi gradonačelnik Karlovca
DAMIR MANDIĆ

Metkovac i nesuđeni fratar je novi gradonačelnik Karlovca

Markantni ravnatelj karlovačke gimnazije Damir Mandić (HDZ) novi je karlovački gradonačelnik. Obiteljski čovjek, otac troje djece nekad je mislio da će svoj život posvetiti Bogu...