Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
36 komentara

Prepucavanja oko Gaženice: Kalmeta i Dončić se optužuju

Gaženica se pretvorila u još jedan šlamperaj i nesposobnost ove Vlade, rekao je Kalmeta. Hajdaš-Dončić mu je odgovorio da je u Hrvatskoj i previše „Obrovaca“

Dino Stanin/Pixsell
Foto: Dino Stanin/Pixsell
36 komentara

Zadarski gradonačelnik Božidar Kalmeta najprije je u četvrtak ujutro uputio niz kritika na račun aktualne vlasti oko puštanja u promet nove zadarske trajektne luke u Gaženici, da bi mu nekoliko sati kasnije iz luke odgovorio ministar Siniša Hajdaš Dončić. 

- Gaženica se pretvorila u još jedan šlamperaj i nesposobnost ove Vlade - poručio je Kalmeta sa svoga kolegija. Tu prije svega misli na najavu da se Gaženica otvara krajem ožujka, iako još nije izgrađena zgrada putničkoga terminala. 

Hajdaš-Dončić mu odgovara, nakon obilaska Gaženice, da je u Hrvatskoj i previše „Obrovaca“, misleći pritom na velebnu zgradu terminala, koja je bila zamišljena izvornim projektom. Do završetka manje putničke zgrade, zamijenit će je montažna građevina. Kalmeta je također zamjerio svom nasljedniku u Ministarstvu što sav trajektni promet namjerava s Poluotoka preseliti u Gaženicu. 

– Pa nećemo valjda ostaviti trajekte u gradu, kad imamo luku u koju je uloženo više od milijardu kuna državnoga novca. Pa Kalmeta je bio prvi za to da se sav trajektni promet seli u Gaženicu - rekao je Hajdaš-Dončić. Dodao je kako zadarski gradonačelnik na sastancima s njim govori jedno, a pred novinarima drugo. Ministar je poručio otočanima da će nakon preseljenja trajektnoga prometa, biti osigurane brodske linije s Poluotoka prema Preku. Kalmeta ga pak pita zašto natječaj za te linije nije ranije raspisao, nego čeka zadnji tren. 

- Pa još dok sam ja bio ministar 2009. te su brodske linije ušle u raspored - podsjetio je Kalmeta.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message