Obavijesti

News

Komentari 90

Prerezali mu živac: Ne može micati nogom nakon operacije

Prerezali mu živac: Ne može micati nogom nakon operacije
4

Damira Kušnjira (33) iz Vukovara liječnici su uvjeravali da ide na rutinsku operaciju vene. Dva mjeseca nakon zahvata još nije stao na noge jer su mu prerezali živac

VIDEO

Liječnik koji ga je operirao, umjesto krvne žile, podvezao mu je živac. Damir je 18. siječnja otišao u Opću bolnicu Vukovar na operaciju vene. Nakon što su roditelji, Mirjana i Stevan, shvatili da je liječnik pogriješio, obratili su se ministru zdravlja dr. Rajku Ostojiću tražeći pomoć ili savjet tko bi njihovu sinu mogao spasiti nepokretnu lijevu nogu.

- Naš sin je dao povjerenje vukovarskoj bolnici i doktoru Dejanu Kotlaru, inače urologu, od kojeg je očekivao da mu operacijom otklone tegobe na koje se žalio i da mu na taj način omoguće kvalitetniji život i bolju budućnost. Na prvom pregledu prije operacije naš sin je upitao liječnika za težinu operacije i mogućnosti komplikacija, a liječnik mu je odgovorio da je to rutinska operacija te da će nakon jednog ili dva dana ići kući. Nažalost, tako nije bilo. Zbog pogreške pri operaciji našem sinu je lijeva noga ostala nepokretna, a mjesec i pol nakon operacije mišići konstantno propadaju i noga je oslabjela za četiri centimetra, napisali su Damirovi roditelji u pismu ministru zdravlja. 

Damir je pet dana poslije operacije izašao iz bolnice i odmah je počeo s fizikalnom terapijom. No lijevu nogu nije osjećao niti se mogao na nju osloniti. Prema objašnjenju urologa Vase Žarkića, koji je također bio na operaciji, “došlo je do komplikacije i velikoga krvarenja te se žurno moralo spaljivati pojedine krvne sudove da se spriječi dodatno krvarenje”. 

- Molimo Vas da spriječite novi slučaj Maškarin - zavapili su Damirovi roditelji u pismu ministru.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Rajko Ostojić je za 24sata rekao da je osobno proučio taj slučaj te da nije mogao vjerovati što se dogodilo. Odmah je naredio da Damira premjeste na KBC Rebro te da mu hitno pruže najkvalitetniju pomoć.

- To je sad prioritet, a potom će Ministarstvo zdravlja i Hrvatska liječnička komora proučiti dokumentaciju o slučaju te poduzeti sve potrebne mjere - istaknuo je ministar Ostojić.

Dr. Vesna Bosanac žali zbog svega što je Damir doživio

Želim Damiru brzo ozdravljenje, žao mi je zbog svega. Ako je i došlo do oštećenja živca, oporavak je moguć. Ja sam Damirovim roditeljima i preporučila da se jave na Rebro ili u Dubravu, rekla je Vesna Bosanac, ravnateljica vukovarske bolnice.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 90
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.