Obavijesti

News

Komentari 142

Preskočili smo zimu: Rodile im šljive, a iz rupa gmižu poskoci

Preskočili smo zimu: Rodile im šljive, a iz rupa gmižu poskoci
4

Zbunjena priroda: Toplo vrijeme u siječnju prevarilo je cvijeće i voćke koje dozrijevaju na jesen. Siječanjsko 'ludo sunce' je probudilo krpelje i buhe te omamilo pčele

VIDEO

Medo još šeće šumom, biljke cvjetaju, kuleni i kobase se kvare, a zmije se masovno sunčaju na kamenju. Zima je, a snijega nigdje. Bez njega možda i ne bi bilo neobično, ali bez minusa i mraza ovo vrijeme liči na rano proljeće. 

Južina i sunce prevarili su glasnike proljeća pa su se na livadama diljem Hrvatske pojavili jaglaci, visibabe, šafrani i ljubičice. Osim cvjetova, u Splitu su, protivno svim zakonima prirode, proteklih tjedana rodile rajčice, a proljetne temperature su u Rijeci zbunile i voćke. U privatnim vrtovima na Trsatu i Vežici sazrele su žute i crvene šljive koje se obično beru tek početkom rujna. 

- Živim u Rijeci zadnjih 30 godina i nikad dosad biljke nisu procvale, a kamoli urodile plodom u ovo doba godine - rekla je Ivanka Bralić, vlasnica vrta na Trsatu. 

Stručnjaci tvrde da su ovakve pojave u biljaka neuobičajene, ali su moguće. Visoke temperature u siječnju zbunile su i omiljenu koku gospođe Marije T. Njezina je kokoš iz kokošinjca nestala još tijekom prošlih blagdana.

- Pronašla sam je u obližnjem bršljanu gdje je napravila gnijezdo u kojem je bilo 18 jaja na kojima je ležala - prisjetila se Marija i dodala da nikad dosad kokoš u ovo doba nije izlegla toliko jaja.

Poskoci već gmižu u Postirama, ima ih i u Imotskome

Ova se zmija otrovnica rijetko viđa između studenog i travnja, no u srijedu je poskok viđen kako gmiže cestom u Postirama na otoku Braču. Drugi se sunčao u selu Dvorine u Imotskoj krajini. 

Stručnjaci kažu da poskoci izlaze jer im je jednostavno vruće.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 142
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa