Obavijesti

News

Komentari 3

Prestat će disati više od čak 22 minute kako bi oborio rekord

Projekt "Pogled u plavo- promocija Hrvatske kroz ronjenje" promovira ljepote hrvatskog podmorja, ronjenje i ronilačke lokacije kao atraktivnu turističku ponudu

VIDEO

Rekorder Goran Čolak kroz projekt "Pogled u plavo - promocija Hrvatske kroz ronjenje" organizira pokušaj obaranja Guinnessovog rekorda u ronjenju na dah. Dvodnevna manifestacija će se održati 20. i 21. lipnja na otoku Viru. Ambasador projekta te europski i svjetski rekorder u ronjenju na dah, Goran Čolak pokušat će oboriti svoj osobni rekord u disciplini statika, a koji je trenutno 22 minute i 30 sekundi.

- Ovo je hvalevrijedna akcija promocije Hrvatske, ali i ronjenja općenito. Nadam se novom rekordu i velikom odazivu posjetitelja - rekao je Goran.

"Pogled u plavo- promocija Hrvatske kroz ronjenje" promovira ljepote hrvatskog podmorja, ronjenje i ronilačke lokacije kao atraktivnu turističku ponudu. A kroz projekt se podučava građane o očuvanju okoliša i odlaganju otpada na za to predviđena mjesta. Uz pomoć sponzora tvrtke C.I.O.S. Grupe organiziraju se edukativno- ekološke radionice.

Od ove godine se u projekt priključio i Algoritam kao predstavnik Guinness World records za Hrvatsku. Algoritam pazi da se u knjizi rekorda nađu i hrvatski rekorderi, a Čolak će zasigurno u nju u sljedećem izdanju ući jer njegov projekt to i zaslužuje. Pozadina projekta je i humanitarna akcija prikupljanja knjiga za poplavljena područja. Za svaku doniranu knjigu, Algoritam donira još jednu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Bandić: Goran pomiče sve granice, vrag mu ne da mira

I zagrebački gradonačelnik Milan Bandić nada se obaranju rekorda, pa je poželio sreću Goranu za kojeg ima samo riječi hvale.

- Goran pomiče sve granice, vrag mu ne da mira i ide dalje. Držim mu palčeve, a želim puno zdravlja, sreće i mirno more. Ovo je promocija ovog grada i Hrvatske više nego nas političara - rekao je Bandić.

Načelnik općine Vir Kristijan Kapović, koji je oduševljen projektom, vrlo je ponosan što će tako veliki događaj biti baš na otoku Viru i vrlo ponosan što je Goran izrastao u velikog šampiona.

- Izuzetna nam je čast što predstavljamo ovaj projekt s našim Goranom. Kažem "našim" jer on koliko je Zagrepčanin toliko je i s Vira. Još malih nogu je tu ljetovao i to je razlog što će se ovo održati na Viru- rekao je Kristijan Kapović.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.