Obavijesti

News

Komentari 107

Tadić u zatvor na dvije godine; Sloković: To je skandalozno!

Tadić u zatvor na dvije godine; Sloković: To je skandalozno!
5

Županijski sud u Zagrebu osudio je Dragu Tadića na bezuvjetnu zatvorsku kaznu zbog pokušaja davanja mita u slučaju Glavaš. Ova presuda je nepravomoćna

VIDEO

Osječki poduzetnik Drago Tadić je na zagrebačkom Županijskom sudu nepravomoćno osuđen na dvije godine zatvora bezuvjetno zbog pokušaja davanja mita sucima Vrhovnog suda kako bi izmijenili osuđujuću presudu Branimiru Glavašu.

Sudac Zdravko Majerović je od svibnja prošle godine, kada je počelo suđenje, saslušao 20-ak svjedoka.

'Nedvojbeno je da ste htjeli novcem do povoljnije presude za Glavaša'

- Vi ste nedvojbeno povezali svoju suprugu Božicu Ćavar Tadić, poduzetnika Srećka Jurišića, Glavaševu prijateljicu Sanju Marketić i saborskog zastupnika HDSSB-a u skupinu koja je za cilj imala podmićivanjem više sudaca Vrhovnog suda i evidentičara predmeta na Vrhovnom sudu ishoditi povoljniju presudu za Branimira Glavaša u žalbenom postupku - rekao je u presudi sudac Majerović. 

- Vi ste, Tadiću, također krivi što ste preko Srećka Jurišića poticali Petra Kneževića da Marini Vuković Dujmović da novac kako bi ona, kao bivša državna tajnica u Ministarstvu pravosuđa i bivša sutkinja, došla do sudaca Vrhovnog suda i utjecala na njih da promijene presudu Branimiru Glavašu. Nedvojbeno je da je ona pristala i da je davala informacije o radu Vrhovnog suda, kazao je sudac. 

Dobio osam mjeseci i 1,5 godinu, jedinstvena kazna - dvije godine

Za povezivanje u skupinu ostalih, koji su sve priznali i za to dobili uvjetne kazne, Tadić je dobio osam mjeseci zatvora, Za poticanje na protuzakonito posredovanje godinu i pol, a kako je jedinstvena kazna uvijek manja od zbroja pojedinačnih, Tadić je osuđen na dvije godine. 

Podsjećamo, splitski poduzetnik Srećko Jurišić priznao je nedjelo kao i Sanja Marketić, novinarka, i Ivan Drmić, saborski zastupnik HDSSB-a. Dobili su uvjetno dvije godine uz rok kušnje od pet godina. 

I Božica Ćavar Tadić, supruga Drage Tadića, predsjednika Uprave Osijek Koteksa, priznala je sudjelovanje u pokušaju podmićivanja. Osuđena je na godinu i tri mjeseca zatvora, no u zatvor neće ići ako u naredne tri godine ne ponovi djelo. 

Sloković: To je skandalozna presuda, žalit ćemo se

- Presuda Dragi Tadiću je skandalozna. Drugi optuženici, koji su znatno više kazneno odgovorni, dobili su uvjetne kazne - rekla je Tadićeva odvjetnica Jadranka Sloković. Najavila je da će se žaliti na presudu. 

Zamjenik ravnatelja Uskoka: Još ćemo vidjeti hoćemo li se žaliti

Zamjenik ravnatelja Uskoka Tonči Petković rekao je kako će, nakon što dobije pisano obrazloženje presude, vidjeti hoće li se žaliti na visinu kazne

Podsjetimo, Tadića je glavnom državnom odvjetniku Mladenu Bajiću prijavio predsjednik Vrhovnog suda Branko Hrvatin. Rekao je kako je Tadić prešao granicu jer je u razgovoru, do kojega je došlo slučajno, sredinom srpnja 2010. u jednom zagrebačkom restoranu, tvrdio da zna kakva se odluka sprema na Vrhovnom sudu. 

Tadić se jedini našao na optuženičkoj klupi jer je ostalih petero optuženika prije početka suđenja priznalo krivnju i nagodilo se s USKOK-om.

Tužiteljstvo je uvjereno da su članovi skupine za pomoć Glavašu planirali dati 70 tisuća eura bivšoj pomoćnici ministra pravosuđa Marini Dujmović Vuković, dok bi se s mitom za još najmanje troje članova vijeća Vrhovnog suda iznos popeo i na 700 tisuća eura.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 107
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa