Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
146 komentara

'Presuda Sabi dobra poruka u daljnjoj borbi protiv korupcije'

Vukovarski HDZ-ovci su reagirali na presudu Željku Sabi. Marija Budimir zbog koje je i osuđen izrazila je zadovoljstvo presudom i radom hrvatskog sudstva

Davor Javorović/Pixsell
Foto: Davor Javorović/Pixsell
146 komentara

Vukovarski HDZ-ovci su reagirali na presudu Željku Sabi. Marija Budimir zbog koje je i osuđen izrazila je zadovoljstvo presudom.

– Čujem da je presuda bezuvjetna. Bez obzira što još nije pravomoćna želim izraziti zadovoljstvo načinom rada pravosuđa Republike Hrvatske. Ovo je za mene veoma teško razdoblje pa želim izraziti potporu svojoj obitelji i svim svojim suradnicima koji su bili uz mene. Mislim da je ovo jedna dobra poruka u daljnjoj borbi protiv korupcije u našoj državi, našim mladima i jednom demokratskom društvu - rekla je Budimir. 

Vukovarski gradonačelnik i Sabin nasljednik Ivan Penava rekao je da presudu ne želi komentirati jer nije pravomoćna. 

- Ostaje da se vidi ona konačna. No, sve je to rezultat onoga što smo već ranije govorili i nadam se da je ovo, po još jednom pitanju, prestanak situacije u kojoj je Vukovar grad slučaj. Cijelo vrijeme smo ukazivali na to da je proteklih pet godina bilo puno nezakonitosti, što je rezultiralo s dva kaznena postupka koji su u tijeku. Mislim da su i građani osjetili, na kraju i pokazali na zadnjim izborima, da je to bila jedna jako loša priča za grad i nadam se da je tome kraj i da sada krećemo s pozitivnim i afirmativnim pričama koje će gospodarski pokrenuti grad Vukovar. Ne mogu reći da li sam zadovoljan ili nezadovoljan presudom, jer osobno ne želim nikome ništa loše, pa ni gospodinu Sabi, u tim kategorijama ne razmišljam. Neka sud radi svoje, po pravdi i kako treba, tko je zgriješio neka bude kažnjen - rekao je Penava.

"Ovo je obrazac djelovanja SDP-a"

Damir Barna je rekao da je presudom dokazana vjerodostojnost iskaza svih njihovih članova.

- Prije svega mislim na obitelji Budimir i Đurić. Bez obzira što presuda nije pravomoćna mislim da je ovim pokazan obrazac djelovanja SDP-a - rekao je Barna.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message