News

Komentari 150

Presuda u korist Bandića: Neće morati vratiti 18 milijuna kuna

Presuda u korist Bandića: Neće morati vratiti 18 milijuna kuna

Bandića se istraživalo zbog obračunavanja poreza na sredstva koja su ostala na njegovom računu za predsjedničku kampanju 2009. godine. Na račun su sredstva stizala i nakon što je kampanja bila gotova

Nakon što je Upravni sud u veljači ove godine zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića oslobodio poreznog duga u iznosu od 18 milijuna kuna, Visoki upravni sud Republike Hrvatske odbacio je žalbu Ministarstva financija na prvostupanjsku presudu, javlja Dnevnik.hr. 

Bandića se istraživalo zbog obračunavanja poreza na sredstva koja su ostala na njegovom računu za predsjedničku kampanju 2009. godine. Na račun su sredstva stizala i nakon što je kampanja bila gotova, zbog čega je USKOK otvorio istragu protiv njega. 

Porezna uprava je 2016. donijela odluku da je Bandić dužan 12 milijuna kuna plus kamate, odnosno 18 milijuna kuna. 

U veljači iduće godine Bandić je protiv tog rješenja podnio tužbu Upravnom sudu. Izvršenje rješenja je odgođeno dok se pravomoćno nije okončao postupak. U veljači ove godine Upravni sud presudio je u njegovu korist. 

Optužnica je Bandića teretila da je državu za vrijeme kampanje oštetio za 5,7 milijuna kuna, a s računa izvukao 24 milijuna kuna za koje nije platio porez.

Najčitaniji članci