Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Tomislav Horvatinčić je kriv za nesreću, dobio uvjetnu kaznu

Tomislav Horvatinčić (67) je osuđen na godinu i osam mjeseci zatvora uvjetno na tri godine. Mora platiti 167.365 kuna sudskih troškova. Ima pravo žalbe na presudu

Hrvoje Jelavić/Pixsell
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
473 komentara

Tomislav Horvatinčić je kriv za izazivanje pomorske nesreće u kojoj su 16. kolovoza 2011. godine kod Primoštena u naletu njegova 15-metarskog glisera Santa Marina na 12-metarsku jedrilicu Santa Pacienca poginuli talijanski nautičari Marinella Patella Salpietro (61) i Francesco Salpietro (63).

Nepravomoćna je to odluka šibenskog Općinskog suda.. Horvatinčić je dobio godinu i osam mjeseci zatvora uvjetno na tri godine. Mora platiti 167.365 kuna sudskih troškova.

H.Jelavić/Pixsell

Sud je obrazložio kako je Horvatinčić kriv jer nije postupao po zakonu i pravilniku, lakomisleno je glisirao s 25,4 čvora i automatskim pilotom, te nije ustupio pravo prednosti talijanskoj jedrilici.

Optužnica je, prema tvrdnjama DORH-a, u cijelosti nedvojbeno dokazana, dok je obrana tvrdila da je dokazano da je do sudara došlo zbog kratke nesvjestice u koju je Horvatinčić pao u trenutku pred sudar i zbog manevra izbjegavanja sudara kojeg su Talijani poduzeli sa zakašnjenjem.

O ovoj presudi ovisi sudbina postupka na Trgovačkom sudu u Splitu, gdje je Tomislav Horvatinčić 2013. godine tužio Federica i Gaiu Salpietro da mu plate 214.000 eura štete na gliseru kojim je usmrtio njihove roditelje.

Možda vas zanima i ovo:
Message