Obavijesti

News

Komentari 1137

Crnoja je dao ostavku: Nisam kriv, ali ne želim biti uteg Vladi

Crnoja je dao ostavku: Nisam kriv,  ali ne želim biti uteg Vladi
1

Našao se u središtu afere nakon što je otkriveno da je prijavljen na adresi na kojoj ne živi. Prijavio je prebivalište u Samoboru na adresi na kojoj je drvena baraka

VIDEO

Nakon maratonskog sastanka s premijerom Tihomirom Oreškovićem koji u Banskim dvorima s prekidima traje od srijede, u četvrtak navečer, oko 20 sati, odlučeno je da ministar branitelja Mijo Crnoja više nije ministar i odlazi iz Vlade. 

Mijo Crnoja pri izlasku iz Banskih dvora kazao je kako su zadnja dva dana vijećali o svemu što mu se stavlja na teret te da je za sve priložio dokumente iz kojih je utvrđeno da nije kriv za ono za što ga se optužuje. 

- Ipak, ne želim biti uteg ovoj Vladi i podnosim ostavku - kazao je kratko Crnoja. 

Nije želio odgovarati na daljnja pitanja novinara. 

Kako se doznaje, potpredsjednik Vlade Božo Petrov više nije u Banskim dvorima te je otišao u Metković. Nije poznato u kojem je trenutku otišao sa sastanka. 

Most: Preuzeo je moralnu i političku odgovornost

Miroslav Šimić je kazao da se u Mostu slažu i da poštuju odluku Crnoje. 

- Iako nije bilo kaznene odgovornosti, postoji element moralne i političke odgovornosti koju je Crnoja ipak odlučio preuzeti - rekao je Šimić. 

Orešković: Prihvatio sam ostavku

Premijer Tihomir Orešković kazao je kako je danas dobio ostavku od Crnoje i da ju je privatio.

- Gospodin Crnoja je kao branitelj koji se borio za ovu zemlju zavrijedio malo pažnje i to smo mu dali u ova dva dana. Tražili smo input od eksperta koji su pregledali dokumente i s kojima smo imali duge diskusije. Danas je gospodin Crnoja predao svoju ostavku i ja sam ju prihvatio - rekao je Orešković. 

Zahvalio je Miji Crnoji i svim braniteljima koji su ''nas oslobodili''. 

- Mogu reći još da ću sve dati od sebe, meni je ovo prebitan resor, i za njega ćemo uskoro naći novog čovjeka. Još jednom zahvaljujem gospodinu Crnoji i želim mu sve najbolje - poručio je premijer.

Karamarko: To su bile sve laži i obmane, Crnoja odlazi kao častan čovjek

- Svih ovih dana smo slušali, gledali i čitali teške optužbe na račun gospodina Crnoje i smatrali smo da tom problemu trebamo pristupiti vrlo ozbiljno. Pregledali smo dokumentaciju, tražili mišljenja eksperata i gospodin Crnoja je dokazao da su to sve bile laži i obmane, jedna haranga koja nije bila potrebna, rekao je novinarima prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko. 

Dodao je kako ne može i ne želi reći tko će biti novi ministar branitelja. 

- Bilo je svakakvih tumačenja, svakakvih verzija, jedan problem koji nije bio potreban. Crnoja ima častan ratni put kao hrvatski policajac specijalac i ja se na to referiram, ovo se nije smjelo dopustiti što se dogodilo. On to ne može trpjeti, htio je dokazati da ništa nezakonito nije učinio, kao častan čovjek je odlučio da ide - rekao je Karamarko.

O sudbini Crnoje raspravljali od srijede ujutro

Premijer Orešković s Crnojom se našao i u srijedu ujutro, a razgovore su nastavili i poslijepodne. U Banskim dvorima kasnije su im se pridružili i potpredsjednici Vlade Tomislav Karamarko i Božo Petrov. 

Podsjetimo, Mijo Crnoja našao se u središtu afere nakon što je otkriveno da je prijavljen na adresi na kojoj ne živi. Prijavio je prebivalište u samoborskoj ulici Gradna 85/G, na kojoj se nalazi baraka od nekoliko kvadratnih metara, a već godinama živi s obitelji u Podsusedu. 

Također, prije pet godina dobio je povlašteni kredit od Ministarstva branitelja za izgradnju kuće u iznosu 56.000 eura. Kuću nije izgradio te je rekao kako on taj kredit uredno vraća i smatra kako s njime može što želi. 

I oporba i HDZ-ov partner Most bili su za njegovu smjenu. 

Ministar branitelja mora biti smijenjen od strane gospodina Oreškovića odmah. Mi dajemo 24 sata, u protivnom ćemo pokrenuti inicijativu u Saboru za njegov opoziv jer to je naša dužnost - kazao je na konferenciji za novinare u srijedu predsjednik SDP-a i bivši premijer Zoran Milanović. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1137
VIDEO

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso, parkirali u hangare vojarne. Kreće svečani program
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso, parkirali u hangare vojarne. Kreće svečani program

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa