Obavijesti

News

Komentari 235

Srbija će u ponedjeljak tražiti izručenje, a Hrvatska još nije...

Srbija će u ponedjeljak tražiti izručenje, a Hrvatska još nije...
25

Tijekom srijede snimali su čitav kanjon Krke. Teren je pretraživalo više od 140 ljudi. Još traže Antoniju Bilić koju je navodno ubio Paravinja. Njezina obitelj mu ne vjeruje

VIDEO

Potraga za tijelom nestale Antonie Bilić prekinuta je u 16.45 sati, te će biti nastavljena u četvrtak ujutro na istom mjestu, gdje se već tri dana bezuspješno pretražuje.

Potragu za Antonijom Bilić (17) počeli su u u srijedu u osam sati. Na terenu je bilo 150 policajaca koji su pretražili područje prema Visovačkom jezeru. Interventna policija pretražila je obalu, a ronioci jezero. Slovenski vojnici sa sonarom pretraživali su Visovac, a Hrvatska vojska s bespilotnim letjelicama prelijetala je sve do ušća Krke. 

- Kako je 8. i 9. lipnja, kada je tijelo ovdje navodno bačeno, vodostaj bio mnogo viši i rijeka se prelijevala, morali smo prilično proširiti područje pretrage. Pretražuju se riječni rukavci, spilje i dijelovi obale s kojih se u ova 22 dana voda povukla. Svaki tren je sve više indicija gdje bi se tijelo moglo nalaziti, tako da je još preuranjeno govoriti koliko bi pretraga mogla trajati - rekao je načelnik MUP-ova Sektora općeg kriminaliteta, terorizma i ratnog zločina Predrag Brkopac.

Pukovnik Perica Turalija, zapovjednik Obavještajne bojne HV-a koji na terenu zapovijeda postrojbom od 12 vojnika koji upravljaju dvama špijunskim bespilotnim letjelicama, rekao je da su u utorak letjelicama napravljeni izvidi, a u srijedu se snima područje od jezera Brljan pa nizvodno.

- Kad snimke budu završene, treba najprije analizirati, a tek ih onda možemo predati policajcima iz stožera potrage za nestalom Antonijom - rekao je Turalija. Letjelicama ne smeta ni snažna bura koja puše na području potraga. Sposobnosti letjelica i visoku kvalitetu snimki koje mogu napraviti možda najbolje ilustrira podatak da bez problema mogu letjeti i snimati čak i po noći. 

Dragan Paravinja (43) je, podsjetimo, policiji rekao kako je ubio Antoniju Bilić, a njezino je tijelo navodno bacio u Krku. Antonijina obitelj mu i dalje ne vjeruje. Traže njegovo izručenje Hrvatskoj te da ga se kod nas ponovo ispita i poligrafski testira. 

Ana Bilić: Borit ću se dok mogu govoriti

Ana Bilić, sestra nestale Antonije rekla je kako će se, dok stoji na ove dvije noge i može govoriti, boriti koliko god bude potrebno dok se ne otkrije istina o Antoniji, piše Večernji list. Dodala je i kako će obitelj Bilić učiniti sve da se više nikome ne dogodi nešto slično, a posebno da nekažnjeni ljudi šeću Hrvatskom bez zapreka. Rekla je i kako provjeravaju navode svih koji im se javljaju pa i vidovnjaka. 

U ćeliji je sam

Dragan Paravinja je u izoliranoj ćeliji, a Nezavisne novine saznaju kako je to uobičajena procedura kada u zatvor prime novog pritvorenika. Nakon nekoliko dana trebali bi odlučiti hoće li Paravinja ostati sam ili će biti s drugim zatvorenicima. Trenutačno se, podsjetimo, Paravinja nalazi u zatvoru Kula u Istočnom Sarajevu. Njegov odvjetnik kaže kako će Paravinja ostati u BIH dok ne bude gotov sudski postupak po optužnici koja ga tereti za pokušaj silovanja. Tu je optužnicu podiglo 2002. tužiteljstvo u Sokolcu. Paravinja bi se pred sudom u tom mjestu trebao pojaviti u sljedećih osam dana kako bi se izjasnio o krivici. 

Paravinju su, podsjetimo, nakon uhićenja najprije odveli u Banja Luku, a nakon toga u zatvor u Istočno Sarajevo. Nezavisne novine donose kako je na tom putu cijelo vrijeme šutio. Paravinjin odvjetnik kaže i kako je pitanje da li njegov klijent uopće ima srpsko državljanstvo. Paravinju je, naime, tijekom ispitivanja pitao da li je državljanin Srbije, a on je odgovorio kako mu nikada nisu odgovorili na zadnju molbu.

Javile se i druge djevojke koje tvrde da ih je silovao

Policiji se u Republici Srpskoj javilo nekoliko djevojaka, koje tvrde kako ih je Dragan Paravinja silovao, ili ih je pokušao silovati, javlja srpski Press. Paravinja je navodno napadao žene u razdoblju između 1999. i 2002. godine na području Sarajeva. Njegove žrtve do sada zbog straha nisu prijavljivale napastovanje. 

Srbija će u ponedjeljak poslati zahtjev za izručenjem

Blic prenosi kako će Ministarstvo pravosuđa Srbije u ponedjeljak uputiti zahtjev za izručenjem BiH. Ipak, suglasit će se da Paravinja bude izručen državi u kojoj je počinio teže kazneno djelo. U Srbiji ga čeka odsluženje 4,5 godine zatvora koje je dobio zbog silovanja i pokušaja silovanja. Iako je hrvatsko ministarstvo pravosuđa prije tri dana najavilo poduzimanje svih potrebnih mjera u što kraćem roku kako bi Paravinja bio izručen Hrvatskoj, zahtjeva još nema. Paravinjin odvjetnik Živko Bojić izjavio je da će njegov klijent ostati u Republici Srpskoj dok se pred sudom u Sokocu ne završi sudski postupak koji se protiv njega vodi zbog pokušaja silovanja. Bojić smatra da će zbog težine zločina hrvatski zahtjev za izručenjem imati prednost pred srpskim, ali da ulogu imati i volja Dragana Paravinje kome želi biti isporučen.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 235
VIDEO

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava
Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.