Obavijesti

News

Komentari 22

Pretresaju mjesta gdje boravi: Milorad Dodik na meti istrage

Pretresaju mjesta gdje boravi: Milorad Dodik na meti istrage
1

Predsjednik R. Srpske Milorad Dodik pod istragom je Tužiteljstva BiH koje je izdalo nalog za pretragu objekata koje koristi i novčanih transakcija s kojima je povezan

VIDEO

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik pod istragom je Tužiteljstva Bosne i Hercegovine koje je već izdalo nalog za pretragu objekata koje on koristi kao i svih novčanih transakcija s kojima je povezan, izvijestili su u srijedu entitetski mediji bliski Dodikovoj vlasti.

Informaciju kako je u Tužiteljstvu BiH 14. siječnja potpisan nalog za policijsku pretragu privatnih i službenih prostorija koje koristi Dodik te za provjeru njegovih računa i financijskih transakcija objavila je novinska agencija RS Srna a Televizija RS (RTRS) toj je vijesti posvetila prvih deset minuta svog središnjeg dnevnika uz poruku kako državno pravosuđe na taj način "pokušava uspostaviti ravnotežu" nakon uhićenja utjecajnog bošnjačkog političara Fahrudina Radončića zbog ometanja pravosuđa.

U informaciji se ne spominje bilo koji izvor no odmah su plasirani komentari kojima nije dovedena u pitanje njezina autentičnost a potencirana je tvrdnja kako je riječ o udaru na Dodika s političkim ciljevima.

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) su ranije tijekom siječnja zaplijenili dokumentaciju iz poslovnica privatne "Pavlović international banke" u Banjoj Luci i Bijeljini a potvrđeno je kako su traženi dokumenti o privatnom kreditu kojega je u njoj dobio Dodik.

Oporbena Srpska demokratska stranka (SDS) prije toga podnijela je kaznenu prijavu protiv Dodika uz tvrdnju kako je on kredit vrijedan 750 tisuća eura dobio na sumnjiv način.

Toliki iznos Dodik je 2007. platio za kupnju kuće u elitnom beogradskom naselju Dedinje.

Iz SDS-a tvrde kako je on kuću kupio uplatom gotovog novca da bi tek 2008. ishodio fiktivni kredit kod "Pavlović banke" koji je bio antidatiran te je poslužio kao formalno pokriće za tu transakciju.

U kaznenoj prijavi također je navedeno kako rate Dodikova kredita otplaćuju druge osobe što se smatra dokazom korupcije u koju je umiješan aktualni predsjednik RS. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk