Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
78 komentara

Pretučeni predstavnik srpske manjine je u kritičnom stanju

Pacijent je doveden s nagnječenjem mozga i krvarenjem u glavi i te kobne noći je hitno podvrgnut operacijskom zahvatu. Trenutno se nalazi na Intenzivnoj klinici neurokirurgije, doznajemo iz KBC-a Rijeka

78 komentara

Radoje Petković (63), potpredsjednik Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Kastva i građevinski poduzetnik, koji je brutalno pretučen 24. travnja ispred kafića u Viškovu još uvijek se nalazi u kritičnom stanju u riječkoj bolnici.

- Pacijent je doveden s nagnječenjem mozga i krvarenjem u glavi. Te je kobne noći hitno podvrgnut operacijskom zahvatu. Trenutno se nalazi na Intenzivnoj klinici neurokirurgije i iako samostalno diše i dalje je bez svijesti. Nažalost stanje je vrlo ozbiljno i čovjek se i dalje nalazi u životnoj opasnosti - doznajemo iz KBC-a Rijeka.

Podsjetimo, do brutalnog fizičkog napada došlo je u poslijepodnevnim satima nakon kratke prepirke napadača Ilije Glavićem (48) s Petkovićem nakon koje je potonji krenuo na parkiralište ispred kafića. Mlađi Glavić sustigao je starijeg čovjeka, povukao ga rukom prema sebi te mu zadao udarac šakom u lice, a kada je oštećenik počeo padati, podignuo ga je te ponovio udarac od kojeg je isti pao na tlo. Nakon što se Petković uspio dignuti, napadač je ponovo krenuo prema njemu te ga još jednom udario šakom u glavu, uslijed čega je ovaj izgubio svijest te pao na tlo. Uslijed zadanih udaraca i udara u tlo, oštećenik je zadobio krvarenje u mozak te niz hematoma.

Napadač je dva dana kasnije predan sutkinji istrage Županijskog suda u Rijeci koja mu je odredila istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i opasnosti od utjecaja na svjedoke.

Pripadnici srpske zajednice zgroženi su napadom na sunarodnjaka koji je bio izuzetno aktivan. 

- Poznajem čovjeka i svi će vam potvrditi da se radi o iznimno mirnoj, tihoj, povučenoj i dobroj osobi koja nije sklona konfliktima, agresiji i provokacijama. Dapače, uvijek je pomagao svima. Moguće da je napad etnički motiviran, što policija nije potvrdila. Koliko znamo, napadač i žrtva se nisu poznavali. Sumnjivo nam je što su svjedoci ‘nestali’. Da nije bilo snimaka nadzornih kamera, vjerojatno napadač ne bi ni bio identificiran - ističe o svom kolegi, građevinskom poduzetniku, suprugu i ocu dvoje djece Milan Eraković, pravni savjetnik SNV-a u Rijeci.

Koji su motivi napada, pitali smo Policijsku upravu riječku i Županijsko državno odvjetništvo, ali u svom odgovoru to nisu otkrili.

Osumnjičeni za napad Ilija Glavić, rodom iz sela kraj Bosanskog Broda, poznat je tužiteljstvima Republike Srpske i Bosne i Hercegovine.

- Na temelju izjava svjedoka, Ilija Glavić je na listi osumnjičenih u predmetima koje je Haški tribunal još 2006. predao Tužiteljstvu BiH. Sumnjiči ga se za premlaćivanja, teške povrede i silovanja po brodskim logorima u proteklom ratu - za Novosti potvrđuje Marko Grabovac, predsjedavajući Savjetodavnog odbora Instituta za nestale osobe Bosne i Hercegovine i predsjednik Udruženja za traženje zarobljenih boraca i nestalih civila iz Broda.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message