Obavijesti

News

Komentari 399

Policija pretukla mladića (17)? 'Prisila zakonski upotrebljena'

U policiji su odgovorili da je mladić prijavio napad i nakon toga počeo vrijeđati policijske službenike, no o tome ne mogu dati više informacija jer je riječ o maloljetniku...

VIDEO

Policija istražuje što se dogodilo 17-godišnjem mladiću iz Svibovca u okolici Varaždina. Njegova majka je Varaždinskim vijestima ispričala da je sina i njegovo društvo napala skupina huligana u jednom kafiću.

Kako tvrdi, sin je odmah potom otišao događaj prijaviti policiji:

- Policija me tijekom noći obavijestila da dođem po njega, naglašavajući da je sve u redu. Međutim, kad sam došla sina zatekla sam ga u lisicama, svog pretučenog na mrtvo ime, rekla je majka kojoj je sin rekao da je u postaju navodno stigao neozlijeđen. 

U policiji su odgovorili da je mladić prijavio napad i nakon toga počeo vrijeđati policajce, no o tome ne mogu dati više informacija jer je riječ o maloljetniku. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U ponedjeljak su poslali izvanredno priopćenje vezano za incident:

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske u ovom su slučaju obavili obavijesne razgovore sa 17-godišnjakom vezano uz narušavanje javnog reda i mira u kojima je sudjelovao. Sve radnje koje je policija poduzimala prema maloljetniku provedene su sukladno važećim propisima i uz nazočnost svih osoba koje zakon uvjetuje kad je u pitanju postupanje prema maloljetnoj osobi.  

Maloljetnik tijekom policijskog postupanja nije ni na koji način ozlijeđen, što potvrđuje i medicinska dokumentacija liječničke ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Varaždinske županije, koja je u dva navrata i pozivana u Policijsku postaju Varaždin jer su prema maloljetniku uporabljena sredstva prisile. 

Također, nadležne službe za zakonitost postupanja utvrdile su da su sredstva prisile uporabljena zakonito i opravdano te da nije bilo propusta u postupanju policijskih službenika što je potvrđeno i uvidom u video nadzor prostorije u kojoj su sredstva prisile uporabljena, kao i drugih prostorija u kojima je 17-godišnjak boravio u Policijskoj postaji Varaždin.
 
U tijeku je provođenje policijskih izvida zbog utvrđivanja svih okolnosti vezanih uz kaznena djela prijetnje, prisile prema službenoj osobi i drugih kaznenih djela za koje postoji sumnja da su počinjena na štetu policijskih službenika.

'Momka su ozlijedili u policiji'

Županijski vijećnik Živog Zida Marijan Dominko na svojem Facebook profilu napisao je da je bio svjedok pretresa kuće 17-godišnjaka P. D. iz Svibovca.

- Momka su ozlijedili u PU varaždinskoj i zvala me majka kao svjedoka. Da bi oprali slučaj, policajac koji je dečka izubijao, prijavio je da mu je mali na policijskoj postaji prijetio ubojstvom, pa je sad pretres stana. Momak trenutno leži na kirurgiji Varaždin - napisao je Dominko na svojem Facebooku profilu i objavio video:

Svibovec kraj Varaždina, pretres kuće dječaka 17. godina, koji je u bolnici, isprebijan na PP Varaždin Sada se vade da je mali prijetio ubojstvom na stanici.

Posted by Marijan Dominko on Sunday, February 18, 2018
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 399
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.
Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora